La preestrena d’‘Alcarràs’ a la Llotja culminarà amb ‘un tastet de Lleida’ elaborat pels productors de proximitat del territori

22/04/2022

Un menú degustació elaborat amb productes oferts de manera desinteressada per les Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides de les nostres comarques i preparat per l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida i BO de Shalom

SOCIETAT

Seguint amb la voluntat d’homenatjar la pagesia i el sector agrícola, la preestrena de la pel·lícula ‘Alcarràs’ a la Llotja de Lleida el proper dimarts 26 d’abril, de la guionista i directora de cinema Carla Simón, culminarà amb ‘un tastet de Lleida’. Es tracta d’un menú degustació elaborat amb productes de proximitat oferts per les diferents Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides del territori, i preparat per l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida i BO de Shalom i que se servirà a la plaça de la Llotja en finalitzar la projecció.

La finalitat d’aquest tastet és homenatjar el sector primari i els seus productors. L’obra de Simón, guardonada a Berlín amb l’Ós d’Or com a millor pel·lícula,  mostra l’origen esforçat dels productes de la nostra terra i, per aquesta raó, la Diputació de Lleida, la Paeria i els productors del film han vist adient mostrar també la qualitat d’aquests esforços gràcies a la implicació desinteressada de les Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides de les nostres comarques, les quals no han dubtat a participar-hi oferint una mostra dels diferents productes produïts arreu de les nostres contrades.

Així doncs, un cop finalitzada la projecció, tots els assistents a l’acte podran fer ‘un tastet de Lleida’, degustant la coca de recapte amb vedella dels Pirineus catalans i oli d’oliva DO Garrigues, els torrons d’Agramunt i els bescuits de poma de Lleida amb mel de llimona, i tot això acompanyat amb vins de la DO Costers del Segre o aigua Pineo. Tot plegat està dissenyat per mostrar la gran qualitat de productes de proximitat que cultivem i elaborem a Ponent, i també posar en valor tot el sector primari i la pagesia del territori, especialment ara que estan passant moments complicats a causa de les gelades de fa unes setmanes i la pedra que va caure dimecres en alguns indrets del Baix Segre.

Recordem que la preestrena de la pel·lícula tindrà lloc dimarts vinent, a partir de les sis de la tarda a la Llotja de Lleida, i comptarà amb la participació de la directora Carla Simón i l’equip de la productora Avalon, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, les conselleres d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Cultura i Drets Socials, Teresa Jordà, Natàlia Garriga i Violant Cervera i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, entre d’altres autoritats del món municipal, polític i cultural lleidatà i català, especialment les alcaldies de les 10 poblacions en les quals s’ha rodat la pel·lícula: Aitona, Alcarràs, Bellvís, Fraga, Soses, Massalcoreig, Seròs, Sucs i Lleida.

El menú amb els productes locals finalitzarà amb unes postres en forma de detall que els assistents es podran emportar i elaborades especialment per a l’ocasió. Es tracta de ‘Pressània’, producte dissenyat pels gabinets lleidatans Archicookture i Rawscenography i produït per l’artesà Ivan Pascual.

Infolleida