Una empresa xinesa de drons tripulats diu que s'instal·larà a Alguaire i a Saragossa

28/04/2021

També s'havia d'instal·lar l'any passat a Sevilla i a Llíria (València) però no hi ha notícies de que ho hagi fet encara.

EHang ja té presència a Europa, però és la primera vegada que firma un acord de col·laboració amb un aeroport, el d'Alguaire, per establir-se i realitzar proves dels seus productes en un espai aeroportuari. La firma té al mercat una varietat de productes de transport aeri autònom que inclouen la mobilitat aèria urbana, inclòs el transport de passatgers (aerotaxis), la gestió de ciutats intel·ligents i el centre de comandament i control de vehicles aeris autònoms.

Thank you for watching

L’empresa considera l’aeroport de Lleida-Alguaire una plataforma «excel·lent» per instal·lar-se en un aeroport comercial i d’«alt focus experimental» que li permetrà «desenvolupar, innovar i provar els seus equips coordinant-se amb un entorn real d’operacions aeroportuàries». Així mateix, EHang tindrà a Alguaire un «showroom adequat per al mercat europeu» des del qual oferir les seves novetats tecnològiques.

Tant des del Departament de Territori com des de l’empresa remarquen que «el repte d’oferir una aviació més sostenible i flexible s’adapta a l’estratègia europea de transport». Així, aquest objectiu comptarà, entre altres instruments, amb fons europeus de nova generació i New Horizon.

EHang ja participa en diversos projectes H2020 promoguts per SESAR JU i la Unió Europea. D’aquesta manera, els seus aerotaxis volaran a més de 8 ciutats europees. La firma ja ha provat la fiabilitat i sostenibilitat dels seus vols (més de 10.000 hores de vol) en més de 40 ciutats de 8 països, entre ells Àustria, Holanda, Qatar, la Xina, Corea del Sud i el Canadà.

A la fotografia, l'lcalde de Saragossa, Jorge Azcón, i la responsable de Ehang a Espanya, Victoria Jing Xiang Ma.

ACN/Infolleida