Una dotzena de companyies formen el cartell del Festival Circ Picat d'Alpicat que es celebrarà del 10 al 13 de setembre

07/09/2020

Fins a una dotzena de companyies formen part de la 7a edició del Festival Circ Picat, d’Alpicat, que es celebra del 10 al 13 de setembre. L’organització del festival, comptant amb la complicitat de l’Ajuntament d’Alpicat, han decidit portar endavant l’edició d’enguany d’aquest festival de circ i arts en viu, adaptant-se a la situació generada per la pandèmia de la COVID-19. No només això, sinò que la recaptació obtinguda amb les entrades, que s’han posat a la venda per un preu simbòlic de 2€, anirà destinada al Banc d’Aliments de Lleida i Comarca, un dels organismes que es troba a primer fila en la lluita contra els efectes de la pandèmia.

Júlia Farrero obrirà dijous (22:30h) la 7a edició del Circ Picat amb una peça que combina el circ amb el moviment i la tradició,Teia, basada en una expressió cultural pròpia del Pirineu. Divendres el festival ja començarà a agafar la velocitat de creuer, amb espectacles de circ, però també de música, moviment i titelles. Durant tot el dia es podran veure El Senyor de les Baldufes, de Penélope & Aquiles (12h), Posse (19:30h) i Sabor (22:30h), de Sound de Secà, Antipasti, d’El Que Ma Queda Teatre (20:30h) i Otto, de Puppae Company (23h).

La jornada de dissabte l’encetaran uns experimentats Teatre Mòbil i Marcel Gros, amb el seu espectacle de retrobament, Remember Show (12h), que dona prioritat a l’entranyable figura del clown. El focus del festival es trasllada a la tarda amb Contigo me voy, de My Santa Company (19:30h), un espectacle que comparteix la combinació exitosa de tècniques del circ, com acrobàcia o malabars, amb el següent espectacle, Absurd, de Circ Vermut (20:30h). Tancarà la jornada una nova funció d’Otto (23h), un espectacle a càrrec dels virtuosos de la tècnica titellaire Puppae Company.

El primer espectacle de diumenge és Total Glamour, de The Sullivan’s (12h), una peça de circ amb acrobàcia, monocicle, malabars i clown. A la tarda, una nova ració de circ, amb El Rey de la Acrobacia, de Guga & Silvia (19:30h), mentre que clouran el festival la Companyia Vaques amb l’espectacle Ye Orbayu (20:30h), un espectacle de circ rural trash que inclou acrobàcia, clown i teatre de carrer.

Tothom qui vulgui assistir a qualsevol espectacle del festival, ho haurà de fer amb entrada. El preu de les entrades serà de 2€, pera totes les funcions i per a tots els públics a partir de dos anys. Les entrades, que s’hauran d’aquirir de forma individual, es poden comprar a través d’aquest enllaç. L’organització, amb els temps que corren i per tal de prioritzar la seguretat, ha editat una pàgina sencera amb normes a seguir, que no deixa res a l’atzar i que es pot consultar en aquest enllaç.

Infolleida