Un total de 24 obres s’han presentat al Premi de Relats Curts del Segrià ‘Històries Vives del Segrià’

27/04/2023

El jurat, del qual en tornen a formar part les escriptores lleidatanes Montse Sanjuan i Marta Alòs, emetrà el seu veredicte al juny

Un total de 24 obres s’han presentat al Premi de Relats Curts del Segrià ‘Històries Vives del Segrià’, un certamen que arriba a la seva desena edició amb bona salut, mantenint la participació d’autors i autores tant de la comarca com de la resta de Ponent.

Aquests deu anys d’història suposen tota una fita per aquest guardó que és el més veterà de tots els que s’organitzen actualment des de l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià. Un any més, el premi tindrà com objectiu el foment de la llengua catalana i la promoció de la comarca del Segrià a través de la narrativa, ja que els relats que hi concorren han de referir-se a la comarca o bé als municipis del Segrià i han d'incloure fets i esdeveniments versemblants, escrits en llengua catalana i inèdits.

El 20 d’abril era la data límit per presentar els originals, i finalment han estat 24 les obres que han concorregut a la convocatòria, una xifra similar a les anteriors edicions, i amb la particularitat que alguns autors i autores repeteixen. Pel que fa al lloc de procedència dels relats, la gran majoria són de diferents comarques de Ponent, amb la ciutat de Lleida al capdavant amb 8 aspirants, seguida d’Almenar (3), Balaguer i Torres de Segre (2 cadascuna) i Sarroca de Lleida, Alfés, Térmens, Esterri d’Àneu, Alpicat, l’Albi, Gimenells, Albatàrrec, que n’aportaran un, a l’igual que la ciutat de Barcelona, que és d’on prové l’únic original de fora de la demarcació de Lleida.

El premi per a l’obra guanyadora serà de 650 euros i hi ha previst un accèssit de 250 euros. Les obres vencedores formaran part d'una publicació promoguda pel Consell Comarcal del Segrià que s'edita cada dos anys, i que en el cas d’aquesta edició veurà la llum l’any vinent juntament amb les guanyadores del 2024. En la publicació ‘Històries Vives del Segrià’ s'hi podran incloure altres obres que no hagin estat premiades, però que hagin estan seleccionades pel jurat, que es reunirà el proper 1 de juny per emetre el seu veredicte.

Un jurat en el qual repetiran les escriptores lleidatanes Montse Sanjuan i Marta Alòs, i en el qual també es comptarà amb la guanyadora de la passada edició del premi, Josepa Sopeña, un/a tècnic/a assignat pel Consorci per a la Normalització del Segrià, i la cap de l’àrea de Cultura del Consell, Teresa Malla.

Infolleida