Tot a punt pel 16è Mercat Barroc d'Aitona

17/05/2018

El mercat comptarà amb 30 parades i diversos espectacles. La cursa 'Embarrocat' és la principal novetat d'enguany

Aitona escalfa motors de cara a la 16ª edició del Mercat Barroc; un certamen en què els visitants podran gaudir d’un ampli programa de propostes lúdiques i culturals per a tots els públics que inclouen parades, espectacles, mostres d’artesania, música i esports.

Aquest proper diumenge, des de les 10 del matí fins a les vuit del vespre, els visitants podran gaudir pels carrers del nucli antic del poble d’un ampli i variat ventall de propostes lúdiques i culturals dirigides als més menuts i al públic en general. Activitats com les exposicions a la capella de Sant Gaietà i a l’entrada de Casa Pilar de Gaya, la descoberta de racons emblemàtics de la vila com ‘Lo Caño’, el carrusel mecànic, un taller infantil amb una desgranadora de blat de moro i un molí mecànic per fer farina, mostres d’artesans moliners o un taller d’elaboració d’espelmes de canya de riu per immersió tornaran a fer les delícies dels nens i nenes i adults.

Al llarg de tota la jornada, els infants i les famílies podran gaudir de l’espectacle ‘Dragon ST’; una proposta que convida als nens i nenes a passejar pels carrers del nucli antic de la
vila i buscar un drac molt especial el qual podran saludar i fer-se’n amic.

A més, al llarg de la jornada se celebraran diferents espectacles de carrer com el trobador del Llobregat, el campament de soldats cristians o l’escultor de fusta amb xerrac mecànic. I l’activitat clourà ja al vespre amb l’actuació dels Batukats de l’Ala.

Una de les principals novetats d'enguany serà la celebració de la 1a Embarrocat d’Aitona, una prova esportiva organitzada pel Club d’Atletisme Aitona que comptarà amb la participació de 300 atletes vinguts d’arreu de Catalunya i de diferents països i comunitats autònomes. La competició inclourà dues curses competitives de 5 i 10 quilòmetres
i una caminada popular de 7 km pels camins de l’horta i del riu.
InfoLleida