Torna la Festa Major de Sant Gaietà a Aitona

25/05/2021

Una exposició i la cantada d'havaneres han estat els actes centrals. Una festa que pretén ser el preludi de la Festa Major d'estiu

La combinació d’art tèxtil i escriptura dona forma i sentit a l’exposició de l’artista Palmira Rius. Són 18 peces fabricades per ella mateixa i que van acompanyades d’uns textos, escrits per 18 escriptores lleidatanes després que la pròpia artista els hi enviés una fotografia de la seva creació.

 

La visita a l’exposició ha estat un dels actes de la Festa Major de Sant Gaietà d’Aitona. S’ha pogut veure al recent inaugurat Centre de Serveis del municipi, on també s’han exposat al voltant de 200 fotografies dels anys 60 i 70, enviades pels propis aitonencs i aitonenques. El tema central ha estat la moda d’aquella època i com ha evolucionat al llarg del temps. El consistori té previst elaborar per Nadal un llibre on es recullin totes les imatges.

Una cantada d’haveneres davant el centre ha acompanyat la inauguració de l’exposició. En aquesta ocasió, ningú s’ha pogut aixecar de la cadira per cantar i ballar. I és que els veïns i veïnes ja esperen poder-ho fer per Sant Antolí, a finals d’agost, quan s’espera que s’hagi aconseguit la vacunació comunitària.

RICARD GÓMEZ