Tanca el restaurant centenari Cal Nenet de Lleida per falta de relleu

19/04/2024

El restaurant centenari de l'Horta de Lleida va servir els seus últims dinars diumenge a l'espera d'alguna proposta per al seu traspàs

La falta de relleu ha portat el centenari restaurant Cal Nenet, de l’Horta de Lleida, a tancar portes. Diumenge passat van oferir el seu últim servei al no trobar encara cap persona a qui traspassar la gestió del local, situat a la partida de Butsènit de la capital del Segrià, segons avança Laura García a SEGRE. 

A començaments d’any, els responsables del restaurant van informar els seus clients que, després de gairebé 115 anys d’història, havien decidit traspassar el negoci familiar. “Mentre el destí no ens creui amb la persona adequada, continuarem donant servei en el nostre horari habitual”, assenyalaven llavors a les xarxes socials. Tanmateix, a començaments d’abril, van comunicar que seguirien oberts fins al dia 14 si no trobaven cap interessat. En l’actualitat el restaurant estava regentat per Gerard Pelegrí, juntament amb la seua germana Anna i la seua mare, Clara Castro. “Hi ha hagut propostes però cap no s’ha concretat. Feia mesos que buscàvem el traspàs perquè feia temps que compaginàvem les nostres professions amb el negoci familiar. A més, també s’atansa l’edat de jubilació de la meua mare, per la qual cosa hem decidit buscar altres gestors”, va explicar ahir Pelegrí a aquest diari. “Com que no ha sortit ningú, vam decidir posar una data límit per tancar i va ser diumenge passat”, va afegir.

El negoci va començar a funcionar el 1910 com a bar, va explicar Pelegrí, fins que el 1969 es va transformar en restaurant, amb l’especialitat de cuina catalana i de l’Horta de Lleida, amb els caragols i la carn a la brasa com a plats emblemàtics. “Els avis de la meua àvia el van obrir com a bar. Pel negoci han passat cinc generacions de la família”, va detallar. Després d’anunciar el traspàs, els clients habituals del restaurant van començar a anar-hi de forma més assídua. “En els últims mesos ja estaven mentalitzats que tancaríem i venien cada setmana. Diumenge, l’últim dia, alguns fins i tot van portar fotografies que tenien del restaurant, de trobades i records de tota la vida”, va dir Pelegrí. També a través de les xarxes socials, els seus clients han volgut deixar constància de la seua estima per la família i la cuina de Cal Nenet, fins i tot algun va mostrar sorpresa al no saber que tancaven. “Molta sort en aquesta nova etapa. Hem estat molt afortunats de poder gaudir de vosaltres”, van comentar.

Més informació -> Clica aquí
FOTO: SEGRE

Infolleida