Suspeses les ballades de "Sardanes a la fresca" del Segrià per la pandèmia de la Covid-19

10/05/2020

Com és tradició des de fa 15 anys, des de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià estava previst tornar a impulsar les ballades "Sardanes a la fresca" programades per a dur-se a terme a 8 municipis del Segrià al llarg dels divendres de juliol i agost. Però davant la situació extraordinària que viu la societat derivada de
la COVID-19, i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, el Consell Comarcal ha pres la decisió de suspendre l’actuació cultural.
Es tracta d'una mesura que s’ha adoptat conjuntament amb les 11 Agrupacions Sardanistes de la comarca adherides al projecte:Amics de la Sardana d'Alguaire, Amics de la Sardana d'Almacelles, Agrupació Sardanista d'Artesa de Lleida, Grup Sardanista Balàfia, Agrupació Sardanista Germanor de Torrefarrera, Agrupació Sardanista Puigverd de Lleida, Grup Sardanista 27 d'Abril, Escola de Sardanes Torres de Segre, Associació 50 i més d'Alcarràs, Agrupació Ixcumané, de Lleida i Dansaires del Pi, d’Alpicat.
En diverses reunions telemàtiques entre l'àrea de Cultura i les entitats participants s’han analitzat tots els escenaris possibles, entre ells, la necessitat de contacte a l'hora de ballar, els desplaçaments entre municipis i sobretot la dificultat de celebrar actes multitudinaris que concentren un gran nombre de persones en espais públics. Cal tenir en compte que l’actuació cultural aplega més de 300 dansaires provinents de tot el territori. El Consell Comarcal del Segrià agraeix el suport i col·laboració de les agrupacions i la Federació Sardanista de Lleida en l’excepcionalitat del moment i espera poder continuar treballant en aquest projecte en un futur pròxim.
A la imatge, el cartell de l'any passat.

Infolleida