Prop de 450 persones han reservat ja el seu passi per participar en l’Alcarràs Florit d’enguany

03/03/2022

L’activitat se celebrarà durant dos caps de setmana consecutius, el del 5 i el 6 de març i el dels dies 12 i 13 d’aquest mateix mes. Pel primer cap de setmana, encara queden places i, pel segon, estan exhaurides

Un total de 437 persones han reservat ja la seva plaça per participar en les activitats que permetran enguany gaudir dels camps florits d’arbres fruiters del terme i conèixer els secrets del procés de floració gràcies a les explicacions dels tècnics del Departament Agronòmic del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent. Pel primer (5 i 6 de març) dels dos caps de setmana durant els quals se celebren enguany activitats, encara queden places, però, pel segon, aquestes ja s’han exhaurit. Els tickets es poden adquirir al web www.alcarras.cat/entrades fins aquest divendres, dia 4 de març.

 

El programa ‘Alcarràs Florit’, que tradicionalment ocupava un únic cap de setmana ha estat reformulat enguany per donar resposta a l’increment de reserves i consultes que ha generat l’èxit de la pel·lícula de Carla Simón ‘Alcarràs’ a la Berlinale d’aquest 2022, on ha aconseguit l’Os d’Or i les xifres actuals de reserves validen la decisió presa. De fet, i així ho recorda l’alcalde de la vila, Jordi Janés, es va rebre “una veritable allau” de consultes i de demandes de reserva durant els dies immediatament posteriors al triomf de la pel·lícula ‘Alcarràs’, de la directora catalana Carla Simón, a la Berlinale d’enguany, a on van aconseguir l’Os d’Or ella i el seu equip de tècnics, actrius i actors: “feia temps que érem conscients que calia un canvi per l’Alcarràs Florit i l’hem concretat enguany: perllonguem les activitats durant dos caps de setmana consecutius i un d’ells, el del 12 i el 13 de març, ja està complet”, apunta l’alcalde. D’aquesta manera, els que vulguin gaudir d’aquest regal de la natura, amb l’espectacle únic dels camps alcarrassins en plena floració, disposen aquest 2022 de quatre dies d’activitats durant els que s’ofereixen rutes que arrenquen a les 9.30, amb sortida a la plaça del Mercat i segueixen amb un esmorzar típic alcarrassí a les 10.00 h al Pla de l’Alzina i les explicacions relatives al procés de floració que donaran tècnics del Departament Agronòmic del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent.

 

Visites al CIMRA i trenet turístic

Cada jornada es completarà amb una passejada entre arbres fruiters amb trenet turístic a partir de les 11.00 h i una visita a l’agrobotiga de Fruits de Ponent, on s’oferirà a les persones que hi participin de cada jornada un tast de productes locals. Qui es vulgui quedar a dinar, rebrà un llistat dels restaurants de la vila i, a la tarda, hi haurà la possibilitat de visitar de manera gratuïta (16.00 h) el Centre d’Interpretació del Món Rural d’Alcarràs (CIMRA) per conèixer com eren la vida i la feina al camp abans de la seva mecanització i veure en directe quina mena d’eines s’utilitzaven. Gaudir de cadascuna de les quatre jornades de l’Alcarràs Florit d’enguany té un cost de 10 euros. Alhora, i com cada any, es torna a convocar un concurs de fotografies amb la floració com a protagonista i Instagram com a eina de difusió. Per participar-hi, només cal fer una fotografia de camps alcarrassins florits exclusivament amb el mòbil, penjar-la en aquesta xarxa social i identificar-la amb el hashtag #AlcarràsFlorit22. Enguany, s’estableixen dos premis: un primer dotat amb 150 euros i un segon, amb 80 euros. Les fotografies es poden penjar fins aquest 15 de març a les 9.00 h i cada persona que vulgui participar pot penjar un màxim de cinc instantànies.

 

Ajut a Ucraïna

En paral·lel, l’Ajuntament d’Alcarràs ha activat, des d’aquest 2 de març i fins al dia 6 d’aquest mateix mes, una campanya de recollida d’articles de primera necessitat i primers auxilis en favor del poble ucraïnès i les persones qui lluiten a hores d’ara contra la invasió russa. Qui vulgui participar, pot lliurar a Ca l’Hereu sacs de dormir, piles, medicaments per a cremades, pomades antibiòtiques, material per embenar, analgèsics i similars. La campanya s’activa tot just un dia després d’haver-se celebrat aquest 1 de març a la plaça de l’Església una concentració en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès per sumar Alcarràs a la convocatòria de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) de realitzar concentracions en suport a Ucraïna. Els materials per la campanya d’ajuda a Ucraïna es poden lliurar a Ca l’Hereu des de les 10.00 h i fins a les 14.00 h i des de les 17.00 h i fins a les 19.00 h d’aquests 3 i 4 de març i des de les 10.00 h i fins a les 14.00 h d’aquests 5 i 6 del mateix mes.

Infolleida