Presenten les recents actuacions als jaciments de La Saira i el Vilot

28/06/2018

En un acte celebrat al MAU d'Almacelles | El jaciment de La Saira podria ser un dels enclavaments íbers més importants del territori | S'ha presentat una recreació de com era el jaciment del Vilot ara fa 500 anys

Aquest és el jaciment íber de La Saira. Diversos arqueòlegs hi van estar treballant durant el mes de març per determinar-ne la magnitud i aquest passat dimecres se n’han presentat els resultats. Uns resultats prometedors que donen una nova dimensió a aquest espai ja que es podria tractar d’un enclavament força més important del que es creia en un principi.

Una cinquantena de persones van assistir a l’acte de presentació, on també es va donar a conèixer el resultat d’una recreació virtual de com era abans el jaciment del Vilot, on es situava l’antiga localitat d’Almacelles ara fa 500 anys.

Després de diverses actuacions, el jaciment del Vilot es troba en procés de museïtzació i integració amb el parc del Vilot, contigu a les restes medievals.

Pel que fa al jaciment de la Saira, caldran més actuacions per determinar amb exactitud l’abast i el potencial del jaciment.

Joan Llompart