Noves iniciatives de la Biblioteca d’Alpicat per animar a la lectura entre els més grans

15/11/2019

 El Repte de Lectura i el BiblioChallenge s’afegeixen al BiblioCrono i al BiblioTram

La Biblioteca d’Alpicat ha posat en marxa el Repte de Lectura per adults a partir de 16 anys i el BibloChallenge per a nois i noies que cursen estudis de Secundària. Amb aquestes activitats s’arriba a tota la població en l’animació a la lectura:

BiblioCromo: fins a P5.

BiblioTram: alumnes de Primària.

BiblioChallenge: alumnes de Secundària.

Repte de Lectura: adults.

Els participants en aquests reptes hauran de completar una sèrie de lectures fins al 29 de maig. Pel repte d’adults, se sortejarà el dissabte 6 de juny (Festa del Llibre Gegant) un ebook i tots els nois i noies que completin el BiblioChallenge guanyaran una entrada de cinema.

El repte de lectura d’adults consta de: novel·la de fa un segle, novel·la escrita per una dona, llibre de poemes, cita literària, cita literària, llibre de relats o contes, novel·la policíaca, novel·la romàntica, novel·la d’autor/a català considerat un clàssic, novel·la gràfica, escoltem música mentre llegim, llibre biogràfic o autobiogràfic, novel·la de terror, llibre de de coneixement de qualsevol matèria, llibre prohibit, pel·lícula basada en un llibre, llibre de col·lecció local, novel·la de ciència-ficció, novel·la breu, revista i bookface.

El BiblioChallenge consta d’aquests reptes: clàssic juvenil, novel·la fantàstica o de ciència-ficció, dita popular i frase cèlebre, novel·la gràfica, llibre amb sèrie o pel·lícula, còmic, còmic Manga, llibre amb premi, jo recomano, ciberpoeta i bookface.

Els usuaris trobaran a la sala de préstec dos taules amb una selecció de lectures i també les fitxes on els participants anoten els títols que van fent, encara que no tots els reptes consisteixen en llegir. També proposem un bookface final per penjar-lo a les xarxes.

Infolleida