Nou gegantó a Aitona

19/05/2019

En el marc de la Festa Major de Sant Gaietà

Des d’aquest cap de setmana Aitona ja compta amb un nou gegantó, el quart de la vila. L’Ajuntament ha presentat públicament aquest diumenge 19 de maig, en el marc de la Festa Major de Sant Gaietà i del Mercat Barroc de la Baronia d’Aitona, el nou gegant que acompanyarà la Tina, en Tano i en Tolí.

La Tana, inspirada en la història de la plaga de llagostes que varen patir les terres de Ponent a la dècada dels anys seixanta del segle XVII, ha estat batejada envoltada d’una gran
expectació i amb la presència de centenars de veïns i veïnes i curiosos que no s’han volgut perdre cap detall de tan simbòlica i esperada presentació. 


La presentació s’ha dut a terme durant l’espectacle “La llegenda de la plaga de llagosta” on hi han participat els infants del poble, els Batukats de l’Ala i la colla de Ball de Cercolets de l’Esbart Dansaire de Lleida. 

La presentació de la Tana com a nou gegantó d’Aitona ha estat un dels actes centrals del tercer i darrer dia de la Festa Major de Sant Gaietà, que ha acollit propostes com la segona edició de la Cursa Embarrocat, el 17è Mercat de Cultura i Tradicions, la Ksonronda, un ball de tarda amb el grup “Memfis” i el duet “Joe i Víctor”, un concert a càrrec del Cor Etosca o un sopar solidari de Càritas. A més, al llarg de diumenge també es van celebrar jornades de portes obertes en diferents racons del poble i activitats de billar, Slot, futbolí i futbol sala. Més de 5.000 persones s’hi han donat cita a Aitona per visitar els espectacles, la cinquantena de parades i les mostres d’arts i d’oficis.
InfoLleida