Neix Almacelles en Xarxa, una iniciativa de l’Ajuntament per a reactivar l’activitat d’unes 20 associacions del poble

14/06/2022

L’alcaldessa Vanesa Olivart anuncia que el consistori organitzarà la primera Fira d’Entitats a l’octubre

L’Ajuntament d’Almacelles ha posat en marxa una iniciativa que ha agrupat les 20 associacions del poble “perquè les entitats puguin trobar la forma de col·laborar i ajudar-se ja que ara mateix hi ha entitats en estat molt precari i la nostra intenció és tornar a motivar la participació i reactivar el teixit associatiu de la nostra vila, que ara està molt aturat”, segons Vanesa Olivart, alcaldessa d’Almacelles. La iniciativa rep el nom d’Almacelles en Xarxa.

El tret de sortida d’aquesta nova acció de l’Ajuntament va tenir lloc divendres passat amb la primera taula de treball, celebrada al cinema del Centre Cultural d’Almacelles, i que va comptar amb l’assistència de la màxima responsable municipal de Cultura i Joventut. Durant la trobada de treball, es va fer una xerrada a càrrec d’un expert sobre desenvolupament personal i hi van assistir els representants d’una vintena d’entitats que hi ha al poble i que, a més a més, formen part d’Almacelles en Xarxa.

“Estem molt contents de que s’hagi posat en marxa aquesta iniciativa per a les associacions i ja hem acordat que la propera acció serà un apadrinament tecnològic, és a dir, els joves es trobaran amb persones majors o que ho necessiten i es faran cursos i xerrades per explicar el funcionament de les noves tecnologies, sobretot entre les persones més grans”, explica la primera edil d’Almacelles, Vanesa Olivart. La pròxima xerrada que es farà serà sobre protecció de dades i en breu el consistori concretarà la data.

Informació al web municipal

Al web de l’Ajuntament d’Almacelles s’ha habilitat un apartat dedicat només a Almacelles en Xarxa, dins la pestanya ‘El Municipi’, “on tota persona interessada podrà trobar informació de les associacions del poble i de les activitats que es programen”, explica Lluïsa Granero, regidora de Cultura i Joventut del consistori.

Primera Fira d’Entitats, a l’octubre

D’altra banda, l’Ajuntament d’Almacelles, arrel de la posada en marxa d’aquesta iniciativa per a reactivar l’associacionisme al poble, té previst organitzar una Fira d’Entitats que es celebrarà a l’octubre i que “on cada associació tindrà el seu propi espai i es podran donar a conèixer com organització i també les iniciatives de duen a terme”, descriu Granero.

Almacelles en Xarxa neix “arrel de converses que hem tingut amb els tècnics del Consell Comarcal del Segrià i essent, també, coneixedors de que les associacions del poble estaven passant un mal moment”. Segons la regidora de Cultura i Joventut “volem que totes les entitats d’Almacelles formin part d’aquest projecte, que s’organitza en taules de treball on cada entitat té un membre que la representa, es farà una reunió cada mes i mig on es posaran en comú els problemes per trobar solucions en comú i també les iniciatives que vol endegar cada associació perquè entre tots les puguin dur a terme”.

Infolleida