Marina Rossell clourà la 7a edició de les ‘Nits de Taverna’ d’Almacelles

12/01/2023

El cicle de concerts d’autor en català durà sis audicions a la sala ARCA i a la polivalent que comencen aquest 13 de gener amb Lo Pardal Roquer

L’Ajuntament d’Almacelles inicia aquest divendres, 13 de gener, la setena edició del cicle de concerts d’autor ‘Nits de Taverna’ amb l’audició del lleidatà David Esterri, més conegut com Lo Pardal Roquer, a les 22:30 hores a la sala ARCA. En total, hi ha programats sis concerts fins el 24 de març que duran a la mítica sala almacellenca i també a la sala polivalent intèrprets de la talla de Marina Rosell, el compositor i instrumentista barceloní Èric Vinaixa, l’extravagant trobador Quico Palomar, el músic i cantautor de Sant Celoni Joan Colomo i l’arpista i cantant de l’Espluga de Francolí Anna Amigó. “Tots els concerts són gratuïts i refermem el nostre compromís amb la música d’autor i en català”, afirma l’alcaldessa, Vanesa Olivart.

 

El primer dels sis concerts del cicle és aquest 13 de gener amb l’actuació del músic, compositor i polifacètic instrumentista David Esterri, artísticament conegut com a Lo Pardal Roquer, qui oferirà els seus èxits amb veu, contrabaix i guitarra. La segona cita serà el 27 de febrer, quan tindrà lloc el concert del cantautor de Sant Celoni (Vallès Oriental) Joan Colomo, un autor que actua en solitari des de 2009 i que, des d’aleshores, ha publicat vuit discs, cinc d’ells íntegrament en català.

Palomar, l’origen de la Fura dels Baus, i ‘La bonica història’ de Vinaixa

El 10 de febrer actuarà Quico Palomar, un extravagant trobador del segle XXI nascut a Moià (Moianès) que en els seus inicis va formar part de la Tribu, el grup de Santi Arisa, i també de la companyia de teatre la Fura dels Baus. El dia 24 de febrer serà el torn d’Èric Vinaixa, el cantant i compositor de Miravet (Ribera d’Ebre), qui interpretarà entre altres temes del seu darrer disc ‘La més bonica història’, creat i enregistrat durant el confinament per la Covid. Vinaixa també té un grup de rock en català, Rodamons, amb el qual ha rebut premis i ha actuat a les principals sales i festival de Catalunya.

L’arpa d’Amigó, reivindicació de la dona en el cançoner tradicional

El 10 de març, l’arpista, violinista i cantant Anna Amigó presentarà el seu espectacle ‘El Cançoner R-evolucionat’, una proposta per a reivindicar la figura de la dona a través de la cançó tradicional catalana amb noves melodies i arranjaments amb la seva arpa celta. I, finalment, Marina Rossell, nascuda a Castellet i la Gornal (Alt Penedès), una de les intèrprets de ‘La nova cançó’, el moviment artístic que va nàixer en ple franquisme per impulsar la interpretació de les cançons cantades en català, actuarà a la sala polivalent el dia 24 de març. Rossell ha enregistrat més de 20 discs, ha realitzat nombroses gires per Europa, Sud-amèrica i el nord d’Àfrica i entre la llarga llista de reconeixements que ha rebut per la seva trajectòria professional, té la Creu Sant Jordi que atorga la Generalitat.

Tots els concerts són gratuïts a la sala ARCA i a les 22:30 hores, excepte el de Marina Rossell que es farà a la sala polivalent, a la mateixa hora i també amb entrada gratuïta.

Infolleida