L’exposició del 3r Premi d’Il·lustració del Segrià viatarà a vuit poblacions de la comarca

24/02/2023

La mostra, que inclou les obres guanyadores i finalistes del certamen, es podrà veure a Torres de Segre, Alguaire, Sudanell, Maials, Torrebesses, Corbins, Montoliu de Lleida i els Alamús

L’exposició de les tres obres guardonades al 3r Premi d’Il·lustració del Segrià i les catorze que el jurat del certamen va escollir com a finalistes comença la seva itinerància el proper dilluns, 27 de març, a Torres de Segre, i després recorrerà set municipis més de la comarca, fins acabar als Alamús, al mes de novembre.

En concret, la mostra es podrà veure a partir de dilluns i fins al 12 de març als baixos de l’Ajuntament de Torres de Segre.

Aquesta serà la primera aturada dins de la itinerància de la mostra, que posteriorment farà parada a Alguaire (20 de març-2 d’abril), Sudanell (17-30 d’abril), Maials (15-28 de maig), Torrebesses (5-18 de juny), Corbins (28 d’agost-10 de setembre), Montoliu de Lleida (25 de setembre-8 d’octubre) i els Alamús (6-19 de novembre). Cal recordar, a més, que l’exposició ja es va poder veure prèviament a la seu del Consell Comarcal del Segrià, on va estar instal·lada del 3 al 17 de febrer.

En aquesta ocasió, la temàtica del guardó girava al voltant del poema ‘Terra’, del llibre ‘Transparent’ de Josep Maria Nogueras, que cada autor o autora va interpretar amb estil lliure, tal com s’aprecia en les obres exposades.

Amb la itinerància de l’exposició, el Consell Comarcal vol materialitzar els objectius del Premi d’Il·lustració del Segrià, com són distingir i donar a conèixer la il·lustració en totes les seves àrees d’aplicació, fomentar els valors de la il·lustració com a mitjà expressiu i eina de comunicació, donar visibilitat als autors/es de la il·lustració gràfica de les Terres de Ponent i descobrir nous talents en l’art de la il·lustració entre el col·lectiu juvenil.

El concurs està organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Infolleida