Les Nits de Taverna permeten que més d’un miler de persones gaudeixin de la cançó d’autor en català a Almacelles

23/04/2022

El cicle es completa aquest 22 d’abril amb l’actuació de l’almacellenca Helen

La 6a edició de les Nits de Taverna ha permès gaudir de la millor música d’autor en català a Almacelles a més d’un miler de persones en els sis concerts d’un cicle que es tanca amb l’actuació de la cantautora almacellenca Helen aquest 22 d’abril. Des de l’Ajuntament, l’alcaldessa Vanesa Olivart valora molt positivament la resposta del públic, el qual ha mostrat de nou el seu interès per esdeveniments culturals d’aquesta mena.

 

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, destaca que les bones xifres del cicle han tornat a demostrar que Almacelles és un lloc idoni per programar concerts per a tota mena de públics: “aquesta sisena edició de les Nits de Taverna ha funcionat com esperàvem des de l’organització i l’afluència de públic a la Sala Arca ha rondat les 150 persones a cadascun dels concerts que s’han programat. De tots, el que ha cridat l’atenció de més persones és el d’aquest 22 d’abril, del qual és protagonista Helen, una cantautora almacellenca que estem segurs que arribarà molt lluny”, explica. Olivart considera també que el format dels concerts “afavoreix” la interacció de públic i artistes, fet que és valorat especialment pels amants de la cançó d’autor: “parlem d’un tipus de concert molt concret al qual li afavoreixen les característiques de la sala. De tota manera, a Almacelles funcionen bé tota mena d’artistes i estils, perquè és un poble divers. Ho vam veure perfectament durant la darrera Festa de l’Aigua”, apunta.

Sis concerts

Aquest 2022, les Nits de Taverna han inclòs sis concerts. El primer va ser el del valencià Pau Alabajos, qui va actuar el 4 de febrer i, a continuació, van visitar Almacelles la santfeliuenca Marta Rius el 18 de febrer i el valencià Òscar Briz, l’11 de març. Seguidament, va arribar el torn del barceloní Pol Fuentes, qui va actuar el 25 de març i el de la cantautora Susannes, qui va visitar Almacelles el 8 d’abril. El cicle es tanca aquest 22 d’abril amb la productora musical i cantautora almacellenca Helen Capdevila, qui donarà a conèixer el seu primer EP, ‘Fairytales’, el qual inclou quatre cançons d'estil folk amb aire reivindicatiu. El 6è cicle de cançó d'autor Nits de Taverna és una iniciativa de  l’Ajuntament d’Almacelles, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Infolleida