L’art urbà tornarà a acolorir les parets de Torrefarrera al setembre amb set murals nous

26/05/2022

La sisena edició del Torrefarrera Street Art Festival se celebrarà amb temàtica lliure entre els dies 1 i 8 de setembre en 270 metres quadrats de parets disponibles

El vicepresident de la Diputació de Lleida i alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, acompanyat de la regidora de Civisme, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Torrefarrera, Ester Roig, i de la coordinadora del festival, Elisabeth Vicens, ha presentat aquest dijous la sisena edició del Torrefarrera Street Art Festival (TSAF), que se celebrarà entre l’1 i el 8 de setembre a diferents indrets del municipi.

 

Segons ha explicat Ester Roig, “en aquesta sisena edició es disposarà de set parets per a set murals, amb un total de 270 metres quadrats de parets disponibles. D’aquesta manera, quan finalitzi aquesta edició, s’hauran pintat 53 murals a concurs en prop de 4.900 metres quadrats de parets del municipi”.

 

Es tracta d’un certamen internacional, de temàtica lliure, que en les seves edicions anteriors ha comptat amb muralistes d’art urbà nacionals i internacionals. Les inscripcions estan obertes i els artistes interessats a participar en el festival tenen temps fins al 30 de juny per presentar les candidatures i formalitzar la inscripció, segons s’estableix en les bases del concurs.

 

Jordi Latorre ha recordat que “aquest festival va començar com una iniciativa que volia embellir el poble i experimentar, a través d’una disciplina que aleshores començava a tenir certa popularitat a Catalunya, l’art al carrer”.

 

Com en edicions anteriors, l’objectiu és dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant i apostant per la cultura i l’art urbà com a mitjà d’integració social. El segell de cada artista en cada racó seleccionat ajudarà a redescobrir espais, reinventar entorns i posar en valor l’art a peu de carrer. Amb aquesta finalitat, es convoca anualment aquest esdeveniment obert a grafiters i artistes urbans.

 

Una comissió formada per Ester Roig Latorre, regidora de Comerç; Carme López, regidora de Cultura; Elena Rojo, tècnica de Joventut, i Elisabeth Vicens, coordinadora del festival, faran la selecció dels artistes, “dels quals es valorarà la qualitat artística; la trajectòria; la viabilitat del projecte; la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies i/o parets existents; la seva integració en l’entorn públic, i la viabilitat econòmica de la proposta”, ha destacat Elisabeth Vicens.

 

Enguany, s’ha augmentat la dotació econòmica que percebrà cadascun dels artistes seleccionats. Així, els muralistes rebran 350 € per la realització del seu treball (200 € més que en les edicions anteriors). A més, com en anys anteriors, els artistes optaran al premi del jurat, valorat en 1.000 €, i al guardó del públic, dotat amb 500 €.

 

Durant el certamen, s’organitzarà un taller d’art urbà adreçat a infants i joves, a més d’altres activitats paral·leles que s’aniran tancant en els pròxims mesos.

Infolleida