L'art urbà torna a Torrefarrera amb 6 nous murals al setembre

14/06/2023

La setena edició del Torrefarrera Street Art Festival se celebrarà entre els dies 1 i 7 de setembre amb 582 metres quadrats disponibles

El Torrefarrera Street Art Festival (TSAF) arribarà al municipi de l'1 al 7 de setembre amb sis parets per a sis murals, que en total sumen 582 metres quadrats disponibles per aquestes obres. Com a novetat, en aquesta setena edició, els alumnes de segon any del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Revestiments Murals i Art Urbà de l’Escola d’Art Ondara seran els encarregats de pintar un dels murals, gràcies a l'acord de col·laboració que van tancar el centre i l'Ajuntament de Torrefarrera el setembre passat. Aquest mural, també entrarà en el concurs.

 

De fet, els estudiants d'aquest cicle, que és el primer a les Terres de Lleida en aquesta disciplina, també duran a terme tasques d’acompanyament i ajuda als artistes muralistes programats per l’organització del TSAF. Aquesta col·laboració serà remunerada amb béns materials (recursos materials per a l'escola), per un import similar al que es destina a cada artista participant en el festival.

 

L'alcalde en funcions, Jordi Latorre, valora molt positivament que el festival arribi a la seva setena edició, alhora que celebra que els alumnes de l'Escola d'Art Ondara hi participin. "Ens alegra veure que el jovent té interès a estudiar i continuar millorant i professionalitzant aquest sector de l'art urbà, pel qual des de Torrefarrera portem apostant set anys ja", ha expressat.

 

Per la seva banda, la regidora en funcions de Civisme, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Torrefarrera, Ester Roig, ha destacat l'augment de 377 metres quadrats disponibles per als nous murals en comparació amb l'edició passada. "Quan finalitzi aquesta edició, hi haurà pintats prop de 5.500 metres quadrats de parets del municipi”, ha explicat.

 

Es tracta d’un certamen internacional, de temàtica lliure, que en les seves edicions anteriors ha comptat amb muralistes d’art urbà nacionals i internacionals. Les inscripcions estan obertes i els artistes interessats a participar en el festival tenen temps fins al 30 de juny per presentar les candidatures i formalitzar la inscripció, segons s’estableix en les bases del concurs.

 

Com en edicions anteriors, l’objectiu és dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant i apostant per la cultura i l’art urbà com a mitjà d’integració social. El segell de cada artista en cada racó seleccionat ajudarà a redescobrir espais, reinventar entorns i posar en valor l’art urbà. Amb aquesta finalitat, es convoca anualment aquest esdeveniment obert a grafiters i artistes urbans.

 

Una comissió formada pel regidor/a de Comerç, el regidor/a de Cultura, la tècnica de Promoció econòmica, Carme Beltran, i la coordinadora del festival, Elisabeth Vicens, faran la selecció dels artistes, “dels quals es valorarà la qualitat artística; la trajectòria; la viabilitat del projecte; la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies i/o parets existents; la seva integració en l’entorn públic, i la viabilitat econòmica de la proposta”, ha destacat Vicens.

 

Enguany, la dotació econòmica que percebrà cadascun dels artistes seleccionats serà de 400 € per la realització del seu treball. A més, com en anys anteriors, els artistes optaran al premi del jurat, valorat en 1.000 €, i al guardó del públic, dotat amb 500 €.

Infolleida