L’Ajuntament d’Almacelles reclama als consellers d’Interior i d’Economia i Finances que es faci de manera urgent el Parc de Bombers voluntaris de la població

17/07/2019

L’Ajuntament d’Almacelles ha reclamat mitjançant dos escrits als consellers del Dep. d’Interior, Sr. Miquel Buch, i al seu homòleg del Dep. d’Economia i Hisenda, Sr. Pere Aragonès; que es tiri endavant amb el projecte del nou Parc de Bombers d’Almacelles i que se’l doti pressupostàriament en els propers Pressupostos de la Generalitat que es facin.

 

Es dóna la circumstància que l’Ajuntament d’Almacelles ja va aprovar el 2011 la cessió d’uns terrenys de prop de 3.000 m2 a la Generalitat per a que es destinessin a hostatjar aquest equipament tan necessari. Aquesta cessió es va refrendar amb la signatura d’un conveni en data 25 de gener de 2011, amb l’aleshores conseller d’Interior, Sr. Felip Puig i demés autoritats competents, com ara el Sr. Ramon Farré, delegat del Govern de la Generalitat a Lleida; Sr. Jordi Gassió, Dtor. Gral. de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments; Sr. Josep Ramon Solsona, subdirector Gral. del Dep. d’Interior a Lleida; Sra. Anna Martín, subdirectora General Operativa; Sr. Jordi Solà, Cap de la Regió d’Emergències a Lleida i el Sr. Juanjo Pantoja, cap del Parc de Bombers d’Almacelles.

 

Els terrenys estan situats en un lloc estratègic: a un Km de la població per l’antiga travessia de la Ctra. N-240, en direcció a Osca i a tocar de l’enllaç que connecta aquesta travessia i el nucli urbà, amb l’A-22 i la variant nord d’Almacelles.

 

Cal esmentar la importància que té el Parc de Bombers d’Almacelles, ja que dóna cobertura –no només a la població d’Almacelles i el seu entorn més immediat- sinó que el radi d’acció arriba fins a les poblacions d’Alfarràs al nord, tota la Franja aragonesa per l’oest, Alpicat a l’est i el nucli de Vallmanya al sud. En total, dóna servei a prop de 25.000 habitants del Segrià nord, a una extensa xarxa de carreteres, autovies, camins, línies fèrries i a l’aeroport de Lleida-Alguaire, a poc més de 8 Km de l’actual emplaçament del Parc; a més d’una extensa àrea boscosa en les immediacions de Sucs, Gimenells, el Pla de la Font, Raimat i Vallmanya. Actualment, el Parc de Bombers voluntaris d’Almacelles (fundat el 1964) compta amb uns efectius de 30 bombers, 4 vehicles (2 d’aigua, un furgó de salvaments i 1 unitat de transport de personal), una mitjana de sortides que oscil·la entre les 300 i les 400 sortides anuals i que tenen com a principal motiu els incendis en àrees boscoses, en pisos i assistència en accidents de carretera i domèstics.

 

Malauradament, l’actual edifici que fa les funcions de parc de Bombers és un edifici municipal que es va condicionar durant els anys vuitanta i que té grans mancances pel que fa a espai, distribució de dependències, equips, etc.

 

Així doncs, i ateses les necessitats de contemplar la redacció i execució d’aquest equipament tan necessari, l’Ajuntament d’Almacelles vol -amb aquestes peticions- que s’intenti agilitzar al màxim el remprendre la posada en marxa del nou Parc de Bombers voluntaris d’Almacelles amb la consignació pressupostària necessària en els propers pressupostos de la Generalitat que es contemplin de cara a l’exercici de l’any vinent.

Infolleida