L’Ajuntament d’Aitona participa en la mobilització en defensa del sector agroalimentari a les terres de Lleida

24/05/2022

L’alcaldessa Rosa Pujol i el regidor de Medi Rural, Clement Agustí, han acompanyat a representants de la Plataforma en Defensa de la Fruita Dolça

Aquest dimarts 24 de maig l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, i el regidor de Medi Rural, Clement Agustí, han assistit en representació de l’Ajuntament a la mobilització en defensa del sector agroalimentari a les terres de Lleida convocada per la Plataforma en Defensa de la Fruita Dolça.

La concentració ha consistit en una marxa lenta de vehicles per l’autopista A-2 des del municipi d’Alcarràs fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat. Rosa Pujol i Clement Agustí han acompanyat als representants de la Plataforma en Defensa de la Fruita Dolça en aquest trajecte.

La manifestació ha comptat amb el suport de diferents ajuntaments -entre ells, el d’Aitona- i el sindicat ASAJA. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “ja n’hi ha prou i ja no podem esperar més. Ens sentim ciutadans de segona i sense ajudes el sector fructícola està condemnat, i amb ell tot el nostre territori”.

“Necessitem de forma urgent que els governs català i espanyol reaccionin i impulsin ajudes ràpides i efectives per a fer front a una catàstrofe tan important per al sector i per a tot el nostre territori com la que vam patir a principis del passat mes d’abril amb les gelades”.

En aquest sentit, cal recordar que recentment Rosa Pujol ha adreçat una carta a la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, al Ministeri d’Hisenda i al Ministeri d’Agricultura del Govern espanyol, i a la subdelegació del Govern espanyol a Lleida per a reclamar la necessitat d’adoptar amb caràcter urgent mesures concretes que protegeixin el sector agrícola davant d’eventualitats com les gelades i que representin un veritable suport per a la pagesia.

Infolleida