La variant de La Granja d’Escarp podria licitar-se a finals de l'any que ve i executar-se durant el 2021

15/11/2019

El projecte per construir el vial estarà enllestit l’any vinent, segons s’ha acordat en una reunió amb la Direcció general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha acordat enllestir el projecte per construir la variant de La Granja d’Escarp a meitat de l’any vinent, amb la qual cosa es preveu que la seva licitació s’adjudiqui cap a finals del 2020 i l’actuació s’executi durant el 2021. El director general d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, en una reunió amb l'alcalde de la localitat, Manel Solé, i els regidors Esther Teixidó i Francesc Borbon, han arribat a aquest acord en una trobada a la conselleria.

El projecte constructiu de la variant de La Granja d'Escarp, d'uns 600 metres de llargada, ha d'unir la rotonda d’entrada al poble amb el Camí del Molí, a l’alçada de la Sardana. Aquesta actuació disposa de la partida econòmica corresponent en les despeses previstes per a infraestructures viàries per part del DTES.

Per tal de fixar aquest compromís, se signarà un conveni a finals d’aquest any 2019 o principis del 2020, entre el consistori i la Generalitat. En aquest document també s’acordarà que la Generalitat cedeixi la titularitat del vial d’entrada a la població, uns 300 metres de la carretera LP-7041, en favor de l’Ajuntament. Al mateix temps, la Generalitat es compromet a dur a terme actuacions de millora de la pavimentació d’aquest tram, per tal que aquest traspàs es faci d’acord amb les obres d’urbanització que des de l’Ajuntament s’estan endegant.

Per últim, Xavier Flores va informar que el Departament de Territori i Sostenibilitat redactarà durant el 2020 un projecte de millora i condicionament de la carretera de Mequinensa, actualment de titularitat municipal, amb l’objectiu d’executar les obres corresponents i assumir, per part de la Generalitat, la seva titularitat.

 

 

 

Infolleida