La narrativa i el teatre, protagonistes a Alcarràs per Sant Jordi

26/04/2021

Alcarràs ha celebrat enguany la Diada de Sant Jordi amb tres actes emmarcats dins del context de la Setmana Cultural que s’organitza a la vila en aquesta segona quinzena d’abril. Així; i gràcies primer a la representació a les 18 h al CCM Lo Casino de l’obra de teatre per públic infantil Els Músics de Bremen i l’entrega, al vespre, dels premis literaris dels concursos que, cada any, organitza l’Ajuntament d’Alcarràs a través de la seves regidories d’Ensenyament i de Cultura; la narrativa i el teatre han esdevingut protagonistes a Alcarràs en aquesta Diada de Sant Jordi, festa del llibre, la rosa i del patró de Catalunya:

“La Diada de Sant Jordi ens parla del tarannà singular que fa diferent Catalunya. Per Sant Jordi, ens recordem els uns als altres que som part d’una comunitat i ho fem amb regals tan senzills i alhora tan preuats com una rosa i un llibre. La cultura, l’estimació per les persones i la bellesa se’n donen la mà en una festa, la del patró de Catalunya, que diu molt de nosaltres com a país. A Alcarràs, tot i les particulars circumstàncies que vivim, tornem a celebrar-la fent protagonistes els escriptors locals amb la cerimònia d’entrega dels premis literaris d’enguany i també als nostres petits amb una representació teatral, que sempre és una bona manera d’apropar els qui seran els lectors de l’endemà a aquest meravellós món de les lletres”, explica l’alcalde, Jordi Janés. D’altra banda, i durant tot el dia, la Biblioteca Joaquim Montoy d’Alcarràs presenta les seves darreres novetats literàries disponibles per préstec en una parada que s’ha disposat al costat mateix de l’equipament.

Mireia Cañadell, 16è premi de narració curta Vila d’Alcarràs

Enguany, el 16è premi de narració curta Vila d’Alcarràs ha estat per l’alcarrassina Mireia Cañadell, amb l’obra Els meus avis no s’estimaven. En ser una escriptora local qui s’emporta el 1r premi, l’accèsit que es reservava per la millor obra presentada per un autor alcarrassí recau també en Mireia Cañadell per decisió del jurat presidit per l’escriptor Josep Borrell i integrat també per la coordinadora del Club de Lectura de la gent gran d’Alcarràs, Maria Teresa García Piqué, la directora de la Biblioteca Joaquim Montoy, Dolors Forcada, i l’escriptora Marta Alòs. De lliurar el premi s’ha encarregat l’alcalde, Jordi Janés.

20è concurs de Narració Curta Infants 2021 i 25è Concurs Literari Vila d’Alcarràs

Pel que fa al 20è Concurs de Narració Curta Infants 2021, en Categoria A (3r i 4t curs) la guanyadora ha estat Jana Gòdia Vidal amb el relat Un viatge diferent i l’accèssit l’ha aconseguit Francesca Rubio amb Diari de moda. En Categoria B (5è i 6è curs) el primer premi ha estat per Neus Torné, qui presentava el relat No hi ha res impossible i l’accèsit, per Alexandra Denise Darie, qui concursava amb La nina per a gats. Pel que fa al 25è Concurs Literari Vila d’Alcarràs, en categoria A (de 12 a 16 anys) el 1r Premi ha quedat desert i l’accèsit ha estat per Artur Rodríguez amb el relat El Clavicèmbal. En Categoria B (de 17 a 22 anys, el 1r Premi ha quedat igualment desert i l’accèsit l’ha aconseguit Pilar Roig amb Encara Plou. D’entregar tots aquests guardons se n’han encarregat la regidora d’Ensenyament, Dolors Gòdia, el regidor de Cultura, Gerard Companys i el primer tinent d’alcalde, Manel Ezquerra.

16è Premi de Narració Curta Vila d’Alcarràs

20è Concurs de Narració Curta Infants 2021

25è Concurs Literari Vila d’Alcarràs

Mireia Cañadell, Els meus avis no s’estimaven

1r Premi i Premi Local

Jana Gòdia, Un viatge Diferent

1r Premi categoria 3r i 4t curs

Francesca Rubio, Diari de moda

Accèsit categoria 3r i 4t curs

 

Neus Torné, No hi ha res impossible

1r Premi categoria 5è i 6è curs

Alexandra Denise Darie, La nina per gats

Accèsit categoria 5è i 6è curs

 

Artur Rodríguez, El clavicèmbal

Accèsit categoria 12 a 16 anys

 

Pilar Roig, Encara plou

Accèsit categoria 17 a 22 anys

 

 

 

Infolleida