La Granja d’Escarp organitza la 12a Marxa senderista solidària del Baix Segre en favor d’AREMI i Down Lleida

04/03/2022

Se celebrarà el diumenge, 13 de març, amb quatre recorreguts, i amb la previsió de superar els 500 inscrits

El vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre; l’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Solé, i la tinent d’alcalde, Esther Teixidó, han participat aquest divendres en la roda de premsa de presentació de la 12a Marxa senderista solidària del Baix Segre, que se celebrarà el dia 13 de març a la Granja d’Escarp.

 

La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida– ha comptat també amb l’assistència de la presidenta d’AREMI, Maria Mercè Amorós, i del director i la responsable de comunicació de l’entitat, Santi Atienza i Elisenda Ros, respectivament, així com del coordinador de l’àrea esportiva de Down Lleida, Xavier Palau, i de la usuària Carme Faro.

 

L’organització proposa per aquesta edició quatre rutes, una de les quals, la més curta, serà gratuïta per a les persones amb mobilitat reduïda i acompanyants. Les quatre propostes permetran als participants triar la ruta que més s'ajusti al seu nivell i condició física. També s’espera superar els 500 inscrits d’anteriors edicions. A data d’avui, ja hi ha inscrites més de 200 persones.

 

La ruta més curta serà la de Les Cales, de 3,20 km. També hi haurà la ruta blava, anomenada La Punteta Roja, de 10 km; la ruta roja, anomenada Els Corrals, de 17 km, i la ruta negra, la més llarga, de 24 km, anomenada La Vallfera, amb 660 metres de desnivell acumulat. El tret de sortida de les rutes serà a les 8.30 hores, excepte la blanca, que es farà a les 10.30 hores. Precisament, la ruta blanca és accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

 

Jordi Latorre s’ha felicitat perquè “després de dos anys, es pot reprendre la marxa. És una celebració doble perquè a aquesta represa se li uneix que se celebrarà en el moment àlgid de la floració dels presseguers i la nectarina al nostre territori, i especialment als municipis del Baix Segre”.

 

Manel Solé ha destacat que “per nosaltres la marxa és com una festa, una combinació, en dos mesos que tenim molt moviment, d’activitats festives i culturals”, un fet que fa dos anys, degut a la pandèmia van haver d’anul·lar una setmana abans de la celebració. Amb tot, ha posat en valor el fet que “enguany tenim la doble satisfacció de poder comptar amb dos entitats molt potents, com són AREMI, amb la qual ja estàvem treballant, i Down Lleida, que s’incorpora aquesta edició, amb la intenció de diversificar aquesta solidaritat que comporta la marxa”.

 

La Marxa senderista està dissenyada per tal que tothom pugui gaudir d’un dia d’esport i natura, sigui quina sigui la seva condició física. Plantejada des de fa anys com una activitat sostenible de preservació del medi natural, tothom pot triar la seva ruta i, al seu ritme, fer-la caminant o corrent. Hi haurà cinc avituallaments distribuïts per les tres rutes, cada 5 o 6 quilòmetres, i la possibilitat de fer un esmorzar previ a la participació, a més del que hi haurà a l’arribada.

 

“Totes les rutes comencen al riu i acaben al riu –ha explicat Esther Teixidó–, una circumstància que ens havien comentat molts participants que, tot i venir a veure el Montmaneu, el secà i l’aiguabarreig, volien veure’l, perquè nosaltres tenim la sort de tenir aquest paisatge de contrast”.

 

La sortida es farà a la plaça Nova, davant del local social de la Granja d’Escarp, i com en anteriors edicions hi haurà servei de ludoteca. La marxa formarà part del circuit de Marxes Saludables de Ponent, no té caràcter competitiu i està oberta a tothom.

 

Igualment, i tal com ja ha passat en anteriors edicions, l’organització pren un caire solidari i destinarà un euro de cada inscripció en col·laborar, a parts iguals, en els projectes de les associacions AREMI i Down Lleida.

 

Es pot sol·licitar més informació a: [email protected]; les inscripcions es poden fer a www.iter5.cat, i es pot consultar més informació a: http://senderistalagranja.blogspot.com/

 

Infolleida