La Cursa dels Tres Tossals d’Alcoletge passarà per l’interior d’una trinxera recuperada de la Guerra Civil

29/06/2023

El municipi ha recuperat aquest espai al Tossal de la Nora que formava part del Front del Segre

El diputat en funcions Jordi Verdú; l’alcalde d’Alcoletge, Josep Maria Gras Charles; la regidora, Anna Martí Reñé, i el membre de l’Associació Atlètica Tres Tossals, organitzadora de la cursa, Joan Lladós, han participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la sisena cursa dels Tres Tossals d’Alcoletge, que se celebrarà l’1 de juliol, a partir de les 20.30 hores, amb sortida des del Tossal dels Morts d’Alcoletge, en les distàncies de 5’5 i 10 km i la caminada de 5,5 km.

 

L’objectiu dels organitzadors —tal i com ha apuntat Joan Lladós— és arribar als 750 inscrits, topall màxim de participants, un fet que es dona per segur, ja que “a hores d’ara queden poques places per apuntar-se”.

 

Lladós ha afegit que un dels trets característics de la prova és que transcorre per espais del municipi que van ser escenaris del Front del Segre en el decurs de la Guerra Civil espanyola i que, com a novetat, la sisena edició passarà per l’interior d’una trinxera recuperada al Tossal de la Nora.

 

Josep Maria Gras ha volgut fer èmfasi en el fet que la cursa potencia especialment la recuperació del patrimoni. Ha recordat la importància dels Tossals dels Morts i de la Nora, i ha convidat la ciutadania a visitar-los.

 

En aquesta mateixa línia s’ha manifestat Jordi Verdú, que ha afirmat que “es tracta d’una festa del poble”. Ha qualificat la prova com a referent entre les que se celebren en l’àmbit de la Lliga de Ponent, “perquè és molt potent i compta amb molts inscrits”.

 

El recorregut de 5,5 km discorrerà pel Tossal de la Nora abans de tornar de nou al Tossal dels Morts. La cursa de 10 km també s’iniciarà en aquest punt i recorrerà el Tossal de la Nora i el Tossal Agustinet, finalitzant també al Tossal dels Morts.

 

Com acostuma a passar en altres curses d’aquest tipus, la participació del voluntariat és indispensable. Així, un centenar de persones col·laboren desinteressadament en l’organització de la cursa, segons ha apuntat Anna Martí. Hi ha previstes zones d’avituallament i de cotxes, així com una bossa del corredor amb begudes i fruita, i un entrepà en acabar la prova.

 

L’organització de la prova va a càrrec de l’Associació Atlètica Tres Tossals i l’Ajuntament d’Alcoletge, amb el suport de la Diputació de Lleida i el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

 

Infolleida