La catorzena Cursa de la Barca i Memorial Ramon Blanch espera la participació de 350 atletes

26/10/2023

Se celebrarà el diumenge, 29 d’octubre, en recorreguts de 5 i 10 km, una caminada de 5 km i curses infantils

El diputat Jordi Verdú, l’alcalde de Vilanova de la Barca, Albert Solsona, i el director de la cursa i CEO de XT Sport Events, Xavi Thai, han presentat aquest dijous la Cursa de la Barca. 14è Memorial Ramon Blanch, que se celebrarà el 29 d’octubre a Vilanova de la Barca, en les distàncies de 5 i 10 km, una caminada de 5 km i curses infantils.

Com ja és habitual, la cursa se celebrarà en un tipus de terreny en el qual predominen els camins de terra en un 85% del total i només un 15% per asfalt. Es tracta d’un recorregut que, com a novetat, recupera el traçat inicial en haver obert un camí que durant la pandèmia de la Covid va quedar en desús. D’aquesta manera, els inscrits a la cursa llarga deixaran de fer les dues voltes al circuit curt i circularan pel lateral del riu.

 

Jordi Verdú ha volgut destacar que aquest tipus d’activitats acostumen a ser les de més rellevància que es fan als municipis i que generen interactivitat entre gent de diferents orígens. Al mateix temps, també és important per a la descoberta cultural, gastronòmica i turística de l’indret.

 

El Memorial ─que espera comptar amb la participació de 350 atletes─ és una prova puntuable per a la Lliga de Ponent. A aquests cal sumar-hi els qui prendran part a les curses infantils, que es faran una vegada hagin finalitzat les curses oficials i no tindran caire competitiu, a més de la caminada. Així hi ha 280 inscrits a les dues curses; 50 persones a la caminada, i una trentena de nenes i nens a les curses infantils.

 

Tal i com ha destacat Xavi Thai, la participació dels voluntaris és indispensable per a l’organització de la jornada, i ha destacat la importància de la implicació de les prop de 90 persones que s’hi involucren, bàsicament jovent del poble, estudiants del Cicle d’Esports de l’Institut Joan Oró i alumnes del Grau de Fisioteràpia de la UdL.

 

Albert Solsona ha fet referència a la figura de Ramon Blanch, una persona molt lligada al món de l’esport al municipi i que va ser molt actiu en activitats que s’organitzaven al poble.

 

Els trofeus han estat elaborats pels alumnes de les Escoles Especials Llar de Sant Josep de la Diputació de Lleida. En aquesta vessant social, també hi haurà la col·laboració amb Sant Joan de Déu i Aspros, i un euro de cada inscripció anirà destinat a l’Associació Contra el Càncer de Lleida.

 

L’organització ha previst que les curses comencin a les 10.00 hores i que les infantils ho facin a les 12.00 hores, una vegada finalitzades les anteriors.

 

Per a més informació: www.xtsportevents.com o www.iter5.cat.

Infolleida