La Biblioteca d'Alpicat, al costat del comerç local per fer front a la crisi

24/07/2020

Va iniciar durant el confinament noves col·laboracions amb botigues del poble per donar suport al comerç local.

Aquestes col·laboracions es remunten a nou anys enrere, quan es va posar en marxa l’activitat d’animació a la lectura BiblioCursa. Aquest estiu, donades les circumstàncies derivades de la pandèmia que patim, no s’ha pogut organitzar una nova edició de la BiblioCursa, però des de la Biblioteca es continua treballant colze a colze amb els comerços, sempre disposats a participar en les seves propostes culturals i de promoció de la lectura.

Així, es promouen sortejos a través de les xarxes socials de la Biblioteca, amb molt bona acollida per part dels usuaris i hi ha una participació molt activa. Normalment, es fa un sorteig per setmana, amb productes de les botigues participants i lots de llibres que aporta la Biblioteca.

De moment, han col·laborat aquests comerços: L’Hortet de l’Agustí, Gatifruit, Transparenzza, Capazos la Mar Salada, Milfulles, Centreòptic, Cal Corxat i Forn de Pa Vila. Hi ha previstos tres sortejos més amb Els Fogons, Forn Artesà Mir i Carnisseria Conxita, tot esperant que es vagin afegint més botigues.

S’han sortejat cistelles de fruita, mascaretes, bosses de platja, lots de bellesa, ulleres de sol, coques de recapte,... Les properes setmanes s’activarà el sorteig d’un pollastre a l’ast i d’una cistella de pans especials, intentant sempre crear una dinàmica de joc relacionada amb el producte que es rifa.

D’altra banda, s’ha de fer menció especial de la col·laboració fidel de JCA Cinemes, amb 100 entrades per repartir entre els participants de les activitats BiblioCromo, BiblioTram i BiblioChallenge.

Infolleida