Josep Manel Prada i Martina Charles guanyen el 16è premi de fotografia"Els valors del Segrià"

16/12/2019

S’han presentat més de 250 fotografies entre les categories absoluta i escolar


La fotografia titulada “El paisatge del Segrià” (Torres de Segre), de Josep Manel Prada, ha estat elegida la guanyadora en la categoria absoluta del 16è Premi de Fotografia “Els valors del Segrià” que organitza l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià i que està dotat amb 600 euros. La fotografia guanyadora es podrà veure a finals d’any, juntament amb una vintena de fotografies seleccionades d’entre les participants, en una exposició al vestíbul del Consell Comarcal que posteriorment serà itinerant per la comarca.

El jurat ha decidit atorgar també un accèssit a la fotografia “Germina el gra” (Utxesa), de Xavier Ripoll Estadella. En total, es van presentar 25 fotografies en la categoria absoluta, per a persones majors de 25 anys.

Pel que fa a la categoria escolar, destinada a estudiants de primària i secundària, ha guanyat el primer premi la fotografia “El pantà d’arròs” (Alcarràs), feta per l’alumna del Col·legi Episcopal Martina Charles. El guardó està dotat amb 100 euros. El segon premi ha estat per a la fotografia “Blat de moro” (Horta de Lleida), de Guiu Tubella, alumne de l’IES Caparella.

La cap d’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, Teresa Malla, ha destacat l’alta participació d’enguany en la categoria escolar, en què hi han participat 75 persones i 257 fotografies: “el premi escolar té molt èxit perquè serveix com a recurs educatiu i és una oportunitat perquè els més joves coneguin la comarca, els seus pobles i els seus paisatges.”

De cara a la propera edició, es planteja actualitzar la presentació en la categoria absoluta i acceptar el format digital en lloc de l’imprès amb cartró ploma per afavorir la participació.

El jurat, format per professionals del món de la fotografia i professores del CFGM/GS  d'imatge i so de la Caparrella, juntament amb el guanyador de la 15a edició del Premi i representants tècnics i polítics del Consell Comarcal, ha tingut en compte diferents criteris per valorar les imatges: adequació de la temàtica del premi; originalitat i creativitat; adaptació a les bases del certamen; elements tècnics, esforç en la realització i treball realitzat; formalitat en la composició i criteris propis de cada membres del jurat.

 

infolleida