En marxa una nova edició de ‘Segrià Corals’

23/02/2023

Aquest any, participaran a les cantades un total de setze corals, una més que l’any anterior

El Consell Comarcal del Segrià ha posat en marxa una nova edició del cicle de cant coral ‘Segrià Corals’, una de les activitats més emblemàtiques de l’àrea de Cultura del Consell i una de les que compta amb més participació. La 17a edició del cicle estarà dedicada a l’Any Internacional del Diàleg com a garantia de pau, tal com van acordar les corals adherides al projecte en una reunió celebrada aquest dimecres a la seu de l’ens comarcal.

La trobada va servir per iniciar els preparatius d’aquesta edició i va comptar amb la presència de la cap de l’àrea de Cultura, Teresa Malla, i més d’una vintena de representants de les corals participants, entre cantaires i directors.

Malla va agrair a les corals les cantades de la passada edició, amb la participació de 300 cantaires de la comarca, i les va felicitar per l’èxit que van tenir els concerts. A més, va destacar la bona salut d’aquesta activitat cultural: “El cant coral s’ha recuperat positivament després d’uns anys difícils, fins i tot enguany comptarem amb una nova incorporació al cicle, la Coral Clamor, de Soses, i s’estan activant tres corals més a la comarca”. Es dona el fet que, després d’un temps inactiva, la coral de Soses es va reactivar després que el seu municipi acollís la cloenda de la darrera edició del ‘Segrià Corals’ i de la incorporació de nous membres.

La Coral Clamor de Soses, doncs, s’afegirà enguany a les 15 formacions corals que ja van participar al cicle l’any passat: el Petit Cor Cantàtor i la Coral Clavellina, de Torrefarrera; la Coral La Primavera Artesenca, d’Artesa de Lleida; la Coral Estels de l'Associació Cultural de Dones d'Almacelles (ACDA) i la Coral Veus del Roser, d'Almacelles; la Coral Bell Camp i la Coral Ginestell, d’Alguaire; el Conjunt de Veus Cordeveus, de Corbins; la Coral Flor d’Espígol, de Rosselló; la Coral La Palometa, de Puigverd de Lleida; la Coral Montserratina, de Raimat; la Coral La Lira, de Torres de Segre; la Coral El Roser, de Massalcoreig; la Coral Sant Bartomeu, d’Alpicat; i la Coral l'Alzina, d'Alcarràs.

En finalitzar la reunió d’aquest dimecres es va fer l’entrega dels diplomes de participació de l’última edició als representants de cada entitat.

En els propers dies s’obrirà la convocatòria als ajuntaments que vulguin acollir la 17a edició del ‘Segrià Corals’, que tindrà lloc en deu municipis de la comarca els diumenges de primavera i tardor.

L’objectiu del ‘Segrià Corals’ és fomentar el cant coral als municipis de la comarca mitjançant una programació de concerts anual, a més de donar suport a les entitats de cantaires del Segrià.

Infolleida