El projecte ‘Escenaris singulars’ tanca amb èxit la seva primera edició, en la que ha fusionat propostes culturals amb sis espais patrimonials del Segrià

06/09/2021

La cloenda d’aquesta iniciativa, que ha impulsat l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, ha tingut lloc a Montoliu de Lleida i Llardecans, i anteriorment es va visitar Torres de Segre, Soses, Almenar i Torrebesses.

El projecte cultural ‘Escenaris singulars’, impulsat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, ha posat fi a la seva primera edició després de recórrer durant els mesos d’estiu Torres de Segre, Soses, Almenar, Torrebesses, Montoliu de Lleida i Llardecans.
La cloenda, que va tenir lloc ahir diumenge, es va celebrar amb una doble sessió: a Montoliu de Lleida i Llardecans. D’una banda, es va visitar l’església de la Nativitat de Montoliu de Lleida al matí, on un repic de campanes a càrrec de Josep Ballespí va donar la benvinguda a la vuitantena d’assistents, per continuar amb una breu introducció de la història de l’església a càrrec de Carmel Farré. L’acte de clausura oficial, que va culminar amb un concert signat pel quartet vocal EnCantades, va comptar amb la participació de la consellera de Cultura del Consell, Teresa Malla.
De l’altra, es va visitar a la tarda la Farmàcia Tomàs Pinyol de Llardecans, per descobrir la seva història, per continuar tot seguit amb una sessió de pop en format de música de cambra titulada ‘Love Songs’, a càrrec de Pop Pino Quartet, que va posar el punt final a ‘Escenaris singulars’. A l’acte hi van assistir el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, entre altres autoritats.
‘Espais singulars-Patrimoni arquitectònic i arts escèniques amb visió de territori 2021’ - és un projecte que, en aquesta primera edició, celebrada del 16 de juliol fins al 5 de setembre, ha ofert accions culturals diverses d’artistes vinculats a les arts vives en sis espais patrimonials del Segrià dotats de simbolisme arquitectònic, història i identitat, amb iniciatives al voltant de les arts escèniques (música, dansa, teatre, circ...) per posar en valor els béns d’interès cultural del territori.
Amb aquest projecte, que ha estat valorat molt positivament pels seus organitzadors, s’ha aconseguit apropar i donar a conèixer als participants en l’activitat una arquitectura rica i amb valor històric, i també espectacles diversos que han ofert a l’acció un caràcter dinàmic i més atractiu. ‘Escenaris singulars’ ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.
Consell Comarcal del Segrià