El projecte “Cobles a la fresca” del Consell Comarcal del Segrià clou amb un doble concert

05/10/2020

El Consell Comarcal del Segrià ha tancat aquest cap de setmana el primer cicle “Cobles a la fresca” amb dues actuacions, a Vilanova de Segrià i Maials. El projecte ha programat una desena de concerts de cobla a diferents municipis des del mes d’agost.
L’itinerari musical per la comarca va acabar diumenge a Maials, amb l'actuació de la Cobla Lo Castell de Bellpuig, amb un repertori de sardanes i música per a cobla. La jornada va acabar amb una ballada de sardanes simbòlica mantenint les distàncies de seguretat. Dissabte, va ser la Cobla Tàrrega qui va oferir un concert al poliesportiu de Vilanova de Segrià.
Al llarg de dos mesos, el cicle ha recorregut deu municipis de la comarca amb l'objectiu de mantenir viu el tradicional projecte “Sardanes a la fresca”, impulsat per l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal des de fa 16 anys. La crisi sanitària ha obligat a canviar el format i substituir les ballades sardanistes per centrar-se en la seva música. Malgrat el canvi, els concerts han tingut molt bona acollida entre ajuntament, veïns i veïnes, assistint als actes una mitja de 70 persones per actuació.
“Cobles a la fresca” ha comptat amb la participació de quatre cobles: Cobla Tàrrega; Cobla Vents de Riella, d'Agramunt; Bellpuig Cobla i Cobla lo Castell, de Bellpuig, i amb la presència de representants de les diferents colles sardanistes del territori.
Consell Comarcal del Segrià