El mural ‘The horse’ de la francesa AnnaConda guanya el premi del públic del VII Torrefarrera Street Art Festival

09/10/2023

L’obra ha estat la més votada pels torrefarrerins i torrefarrerines, amb un 43,2% dels vots, per davant dels treballs realitzats per Malpegados (Xile) amb un 28% i Anna Repullo (Sant Feliu de Llobregat) amb un 16,9%

El mural “The horse” realitzat per l’artista AnnaConda (França) ha estat l'escollit pels torrefarrerins i torrefarrerines com a guanyador del premi del públic de la VII edició del Torrefarrera Street Art Festival (TSAF) dotat amb 500 euros. 

 

En paraules de la seva autora, l’obra mostra com “el cel i la terra es troben entre la nit i el dia, creant un espai perquè els nostres poders i la nostra essència aflorin”. A més, “la calor del foc reuneix a la família, els habitants del bosc i els esperits”“convidem cada persona a obrir-se a l’art, a somiar i interpretar els diferents elements”, expressa. El mural, ubicat al carrer Camí de les Comes cantonada amb carrer Marinada i amb una superíficie de 115 m2, té com a protagonistes un cavall i una noia.

 

Aquest treball ha rebut el 43,2% dels vots, materialitzats a través de l’aplicació mòbil de Torrefarrera, eAgora. El segon mural més votat pel públic, amb un 28% dels vots, ha estat “Companys” de l’artista Malpegados (Xile). La tercera posició en les votacions, amb un 16,9% dels vots del públic, ha estat per “Germanes” d’Anna Repullo (Sant Feliu de Llobregat).

 

VII edició del Torrefarrera Street Art Festival

 

El passat 8 de setembre, en el marc de la Festa Major de Torrefarrera, es va donar a conèixer el premi del jurat del VII Torrefarrera Street Art Festival (valorat en 1.000 euros), atorgat a Uri Kthr (L’Ametlla de Mar, Tarragona), autor de l'obra “Oda al progrés”, de 195 mi ubicada a l’avinguda Corts Catalanes, 8, de Torrefarrera.

 

Oda al progrés” expressa el poder resilient de la naturalesa mitjançant una situació distòpica i fantàstica: un robot apreciant la naturalesa. “El que vull transmetre amb l’obra és que en un futur en el qual la humanitat desaparegui, les nostres produccions i construccions continuaran existint, ja que el seu procés de destrucció serà lent si ha de ser per causes naturals. Però dins d’aquest marc, la naturalesa, salvatge, evolucionarà de nou i tornarà a existir en el planeta”, va explicar Uri Kthr.

 

Després de les set edicions del festival, s’han pintat 60 murals en més de 5.500 metres quadrats de parets del municipi. A més, aquest any per primera vegada i gràcies a l’acord de col·laboració signat entre l’Ajuntament i l’Escola d’Art Ondara, l’alumnat del nou cicle formatiu d’Art Urbà, ha participat en el certamen amb la creació d’un mural i acompanyant els artistes muralistes sota la supervisió d’un professor de l’escola.

 

El TSAF és un certamen internacional, de temàtica lliure, que en les seves edicions anteriors ha comptat amb muralistes d’art urbà nacionals i internacionals. L’objectiu és dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant i apostant per la cultura i l’art urbà com a mitjà d’integració social. El segell de cada artista en cada racó seleccionat ajuda a redescobrir espais, reinventar entorns i posar en valor l’art a peu de carrer. Amb aquesta finalitat, es convoca anualment aquest esdeveniment obert a grafiters i artistes urbans. 

 

Relació d’artistes o col·lectius artístics que han participat en el VII Torrefarrera Street Art Festival: 

  • Didi i Ariita (Miralcamp i Tàrrega, Lleida) – alumnes del cicle d’Art Urbà de l’Escola d’Art Ondara 
  • Uri Kthr (L’Ametlla de Mar, Tarragona) 
  • Kamma Marlo (Mollerussa, Lleida) 
  • Anna Repullo Vique (Sant Feliu de Llobregat, Barcelona) 
  • Slomo (Barcelona – Miami) 
  • Pipó Malpegados (Xile) 
  • AnnaConda (França)
Infolleida