El lleidatà Francesc Fortuny, guanyador del VII Premi de Relats Curts "Històries Vives del Segrià"

18/05/2020

El jurat ha debatut la resolució del concurs al Consell Comarcal del Segrià amb mesures de protecció sanitàries excepcionals.

"Les tres abjuracions de Margarita Rugall", del lleidatà Francesc Fortuny, ha estat l'obra guardonada amb el primer premi de la VII edició del concurs “Històries Vives del Segrià”, que destaca creacions literàries en format de relat curt i localitzades al territori del Segrià. L’Accèssit l’ha obtingut l’obra “Al maig cada dia un raig” de l’escriptor rapitenc Miquel Reverté. El premis estan valorats en 650 euros i 250 euros respectivament.
El Consell Comarcal del Segrià ha hagut d’adaptar el format de resolució del premi a les circumstàncies del moment i la trobada del jurat s’ha fet amb mesures de protecció sanitàries excepcionals. Així, Teresa Malla, Cap de l’Àrea de Cultura de l’ens comarcal i presidenta del jurat, les escriptores Montse Sanjuan i Marta Alòs, la directora de l’Escola d’Escriptura de Lleida, Núria Serrate, Mercè Coll com a tècnica del Consorci Per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la guanyadora del darrer any, Mari Àngels Farrero, s'han reunit a la sala de plens del Consell Comarcal del Segrià amb mascareta i mantenint la distància de seguretat per debatre sobre el contingut de les obres presentades i decidir les premiades.
Pel que fa al compliment dels objectius, la VII edició del concurs ha estat valorada molt positivament. Amb un total de 25 relats rebuts, destaca l’augment de participació juvenil, la presència de la temàtica vinculada a la memòria històrica de la comarca, la qualitat literària i l’originalitat en desenvolupament de les trames.
Juntament amb els contes guanyadors, el jurat ha seleccionat 5 finalistes que formaran part de la propera publicació que aquest 2020 s’editarà en motiu del Premi. La iniciativa literària compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.
Infolleida