El II Premi de Recitació Poètica del Segrià tindrà 13 participants

05/11/2020

L'acte s'havia de celebrar aquesta setmana però ha estat posposat fins al 3 de desembre, al Teatre de l'Escorxador de Lleida.

Tretze rapsodes participaran al segon Premi de Recitació Poètica promogut per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, que ha hagut de posposar la data del certamen com a conseqüència de les últimes restriccions per Covid-19 en l’àmbit cultural. L’acte s’havia de celebrar aquesta setmana, però finalment s’ha programat el 3 de desembre al Teatre de l’Escorxador de Lleida amb totes les mesures de prevenció, sempre que la situació epidemiològica ho permeti. Si la recitació no es pot fer de forma presencial, es farà online i s’emetrà pel canal de Youtube del Consell Comarcal.
El Consell Comarcal i el jurat consideren un èxit la participació a la convocatòria, tenint en compte la situació actual, i destaquen el compromís i la necessitat de continuar tirant endavant iniciatives culturals malgrat les dificultats i la incertesa.
Aquest any el certamen es dedica al poeta, assagista i crític literari Josep Maria Sala-Valldaura i per aquest motiu els participants hauran d’interpretar el seu poema “Compàs i acord”. A més, també hauran de recitar un poema propi inèdit.
Dels tretze participants, nou competiran en la categoria absoluta i quatre en la categoria jove (dels 16 als 25 anys) i optaran a premis de fins a 400 euros. Es premiarà la millor rapsòdia, el millor poema original i la categoria jove. A més, el poema inèdit guanyador serà publicat al recull de relats curts "Històries Vives del Segrià", que el Consell Comarcal edita cada dos anys.
El jurat d’enguany està format per: Eduard Batlle, poeta, filòsof, professor i autor de diversos llibres premiats; Rosa Mesalles, filòloga, tècnica cultural de l’Ajuntament de Lleida i creadora d’espectacles literaris; i Jaume Belló, artista multidisciplinari, secretari Acadèmic del CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral i coordinador de l’Aula Social.
Cal recordar que el Premi de Recitació Poètica del Segrià, que té per objectiu afavorir la difusió del patrimoni poètic lleidatà i incentivar la creació poètica en llengua catalana, va tenir una gran acollida en la primera edició.
Consell Comarcal del Segrià