Comença la restauració de l’altar del Sant Crist de l’església de Sant Antolí

02/02/2019

L’Ajuntament d’Aitona ha donat el tret de sortida als treballs de restauració de l’altar del Sant Crist ubicat a l’església de Sant Antolí, amb l’objectiu de garantir l’estat de conservació i dignificar aquest element religiós d’alt valor simbòlic.

L’obra consisteix en l’elaboració d’un damasquinat sobre el plafó de fons; utilitzant pa d’or en la seva execució, amb perfilats per a la seva configuració i destacats policromàtics de fons. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, emmarca aquesta actuació en la voluntat de l’equip de govern de “donar continuïtat als treballs de millora i manteniment periòdics que al llarg dels darrers anys s'han dut a terme a la parròquia i a la resta d’espais arquitectònics i patrimonials de la vila per tal de preservar-ne i potenciar-ne la seva funció com a actius culturals, identitaris i turístics de primer nivell”.

En aquest sentit, les obres executades a l’altar de Sant Crist, se sumen a les endegades a principis del 2018 i que van culminar amb la restauració íntegra del retaule del Sagrat Cor de l’església de Sant Antolí.

Els treballs, amb una durada aproximada de 15 dies, compten amb una subvenció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), a qui el consistori n'agraeix la col·laboració.
InfoLleida