Cartell de luxe pel 6è Festival Circ Picat d’Alpicat

11/06/2019

Les companyies ‘Les quat’fers en l’air’ i ‘Jambo Brothers’, encapçalen una edició que manté el format de tres dies d’espectacles, que se celebrarà entre els dies 28 al 30 de juny amb 22 companyies, tallers, exposicions i food trucks en 13 espais diferents

El diputat en funcions Paco Cerdà ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació del 6è Festival Circ Picat d’Alpicat, que se celebrarà del 28 al 30 de juny. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa– ha comptat amb les intervencions de l’alcalde en funcions d’Alpicat, Joan Gilart; i del director artístic del festival, Jordi Escuer.

 

Aquesta sisena edició manté els tres dies d’espectacles que ja es van endegar l’any passat i que ha vingut a refermar el certamen com un festival de referència dins el món del circ a nivell català i estatal. En total seran 22 les companyies que presentaran els seus espectacles a Alpicat, segons ha explicat Jordi Escuer. També es mantindran les apostes per un públic familiar, per la qualitat dels serveis que s’ofereixen als visitants i pels espectacles de nivell, tot plegat acompanyat de tallers, exposicions i food trucks i en 13 espais diferents. La inversió s’aproxima als 50.000€ i es preveu una assistència d’uns 15.000 visitats.

 

Els caps de cartell seran la companyia francesa Les quat’fers en l’air, amb l’espectacle ‘Gravir’, que després de recórrer nombrosos festivals a Europa arribarà a Circ Picat per fer gaudir de la tècnica del trapezi amb molt d’humor, i una companyia de Kènia, Jambo Brothers, que actuarà per primera vegada a l’Estat espanyol amb ‘Men in black’, un espectacle que combina acrobàcia, tècnica i molta energia.

 

Pel que fa a la representació de Lleida, destaquen ‘Campi qui Pugui’, nominada als premis Max de Teatre 2019, amb l’espectacle ‘Manneken’s piss’, que es podrà gaudir en dos jornades; la força i l’energia dels segarrencs ‘Sound de Secà’, amb un espectacle de percussió, música i dansa titulat ‘Emoriô’; o la tendresa del Pallasso Tortellini, que presentarà l’espectacle ‘En els núvols’, que ja va estrenar al Festival Buffff d’Alcoletge.

 

Joan Gilart ha explicat, de la seva banda que aquest és un projecte que va néixer en un municipi amb una població dinàmica i familiar que s’ha consolidat amb el pas dels anys i que ha trobat en la zona del parc el seu espai idoni.

 

Pel que fa a la resta de companyies catalanes i estatals, destaquen Pep López, La Tresca i la Verdesca, La Guasa Circo Teatro, Javier Aranda, Ortiga, Javier Ariza i Edu Manazas, a més de Nom Provisional i els madrilenys Kanbahiota, o Penélope y Aquiles, Punt Moc, i La Bella Tour.

 

En aquesta sisena edició, també es tindrà molt en compte els petits espectadors amb la representació de ‘En votre compagnie’, que presentaran ‘Le cirque des eléphants’, un espectacle de titelles, dels catalans ‘El Pájaro Carpintero’, o la de l’Escola de Dansa i l’Escola de Música d’Alpicat, i els tallers de circ del Harri i Txancleta.

Infolleida