Alpicat tanca l'exercici 2018 amb un superàvit de 470.000 euros

03/04/2019

L’Ajuntament d’Alpicat ha tancat l’exercici pressupostari del 2018 amb un superàvit de 470.000 euros. Així ho ha explicat l’alcalde, Joan Gilart, en una intervenció en què ha presentat la liquidació pressupostària del passat exercici.

Aquest resultat positiu és un pas més dins l’aposta pel rigor de l’equip de govern en el control de la despesa, i s’ha aconseguit malgrat que durant els darrers quatre anys no s’ha incrementat cap impost dels gestionats per l’Ajuntament. Les ajudes de la Diputació de Lleida i l’augment de recaptació en l’IBI, fruit de la regularització, són altres factors que han ajudat a tancar l’any amb superàvit.

Gilart ha destacat la ràtio del deute, situada en menys de 50% dels recursos ordinaris i que representa menys de 400 euros per habitant, un nivell baix comparat amb ajuntaments de pobles amb una població similar. L’alcalde apunta que la bona situació econòmica de l’Ajuntament permet assumir grans projectes, com ara la finalització de les obres del nou Ajuntament, la renovació de l’enllumenat públic municipal o la construcció del nou pavelló polivalent.

De la mateixa manera, Joan Gilart ha volgut posar en valor també la reducció del període mitjà de pagament de l’Ajuntament als seus proveïdors, que s’ha situat en 13,33 dies de mitjana durant el 2018, molt per sota del legalment establert.

InfoLleida