Almacelles treballa en la descoberta del poblat ibèric de la Saira

16/03/2018

L'Ajuntament d’Almacelles en col·laboració amb la Diputació de Lleida, ha iniciat una campanya de prospecció arqueològica al jaciment iber del barri de La Saira. Unes excavacions que posaran al descobert en una primera fase algunes de les construccions i espais que en definien l'enclavament.

Les tasques d’excavació al jaciment ibèric de la Saira al tossal de la Caperutxa que s’estan duent a terme del 15 al 29 de març, consisteixen en una intervenció al vessant "sud" on apareixen els murs del poblat iber que podrien datar-se d'entre els segles V al I abans de Crist i formarien part de la primera edat del ferro ibera.

Està previst fer-hi una actuació a la vessat "est" on ja fa uns anys s'hi van descobrir dos forns i un tram de possible emmurallat.

Amb aquesta intervenció es pretén de documentar-ne la magnitud del jaciment, la seva potència estratigràfica, i estudiar-ne els material que vagin apareixent per tal de poder concretar-ne en les cronologies el que en definitiva permetrà poder conèixer de manera més complerta el que va ser l’època ibera al municipi d'Almacelles.

 

InfoLleida