Almacelles inicia el soterrament d’una línia de mitja tensió al tossal de les Santes Creus per modernitzar la xarxa elèctrica del poble

12/12/2021

L’Ajuntament d’Almacelles ha iniciat aquesta setmana els treballs de soterrament d’una línia de mitja tensió situada vora el tossal de les Santes Creus amb l’objectiu de millorar i modernitzar la xarxa elèctrica del municipi. Està previst que les obres s’allarguin durant tres mesos.

En concret, els treballs consistiran en l’eliminació de l’antiga estació transformadora elèctrica que hi havia en un dels vessants del tossal de les Santes Creus, que presideix la zona nord del centre urbà del municipi. Igualment, es durà a terme el soterrament de 350 metres de línia elèctrica i la connexió d’aquesta xarxa amb la nova estació transformadora elèctrica instal·lada a la ronda de Mariano Gomà.

La millora, a càrrec d’Endesa, suposa una inversió al voltant dels 500.000 euros, IVA inclòs. També s’aprofitaran les obres per canviar una canonada general situada a les afores del municipi, uns treballs que aniran a càrrec d’Aqualia.

Aquesta intervenció també comportarà l’enderrocament de l’antiga caseta que es trobava a dalt del tossal de les Santes Creus i l’eliminació d’una gran extensió de cablejat aeri. D’aquesta manera, les obres no només suposaran una modernització de la infraestructura, amb la millora en la seguretat i en la qualitat del subministrament que comporta, sinó que també ajudaran a disminuir l’impacte visual que tenen en l’entorn tots aquests cablejats que garanteixen la connexió elèctrica.

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, ha explicat que un dels objectius que s’ha marcat l’Ajuntament és el de fer el municipi mediambientalment sostenible, i, en aquest sentit, “per ser exemple de respecte al medi ambient, cal garantir la conservació de les nostres zones verdes, com és el cas de l’àmbit del tossal de les Santes Creus”, ha detallat Olivart.

Afectacions en el trànsit

Les obres de soterrament de la línia elèctrica obligaran a tallar un dels carrils de la ronda de Mariano Gomà, tot i que l’espai se senyalitzarà adequadament per garantir que el trànsit pugui continuar circulant, i s’avisarà adequadament uns dies abans del tall en la circulació. Igualment, el dia que es col·loqui el transformador, la ronda s’haurà de tallar en ambdós sentits durant una estona, per la qual cosa també s’avisarà amb temps i s’habilitarà una zona de pas alternativa per als vehicles que necessitin circular.

Infolleida