Almacelles estudia l'emplaçament d'un nou institut

23/01/2019

El propassat mes de desembre va tenir lloc una reunió entre l’Ajuntament d’Almacelles i el Director dels Serveis Territorials del Dep. d’Ensenyament a Lleida, Sr. Carles Vega. En aquesta trobada es va posar de manifest la situació límit de les ràtios d’alumnes que ara mateix hi ha a l’INS Canigó d’Almacelles i la manca d’espai amb què es trobaran en els propers cursos atès l’increment d’alumnes de primària, a més de l’increment demogràfic previst en la zona d’influència d’aquest institut. Val a dir que se li va fer arribar als responsables d’aquest departament les dades que confirmen l’arribada d’un contingent important de treballadors a la zona de Binèfar (a 14 Km d’Almacelles), amb motiu de la posada en funcionament d’un gran escorxador industrial en breu i l’establiment de població en tota la seva àrea d’influència, en la qual es troba el nostre municipi.

Ara mateix, l’actual institut que es va posar en funcionament l’any 1989, amb una ampliació l’any 1993, compta amb 376 alumnes provinents d’Almacelles i dels pobles de l’entorn (Sucs, Raimat, Gimenells, el Pla de la Font i Altorricó) i s’ha quedat insuficient per absorvir l’alumnat previst procedent de primària i de l’increment demogràfic que es preveu en tota la zona propera a Almacelles. Vist que l’actual institut no té capacitat per poder-se ampliar més, des dels Serveis Territorials d’Ensenyament es va proposar la cessió per part de l’Ajuntament d’Almacelles d’una parcel·la urbana de 15.000 m2, a fi de plantejar la construcció d’un segon institut a la vila i descongestionar així, el nombre d’alumnes que actualment suporta l’INS Canigó.

Amb aquesta petició, l’Ajuntament d’Almacelles estudiarà diferents emplaçaments per poder donar resposta al Dep. d’Ensenyament, i destinar una parcel·la on construir aquest segon institut a la vila.

InfoLleida