Almacelles es prepara per l’impacte econòmic i demogràfic que suposarà la implantació de la nova plataforma logística a Tamarit de Llitera, amb 350 milions d'inversió i 2.000 llocs de treball directes

20/09/2021

Almacelles, informa l'Ajuntament, s’està preparant pel possible impacte econòmic i demogràfic que suposarà la implantació de la nova plataforma logística de La Melusa, dins del terme municipal de Tamarit de Llitera però a poc més de 4 Km d’Almacelles, fet pel qual afectarà a aquesta vila per ser una de les més pròximes a aquesta gran plataforma logística a la Franja de Ponent. Almacelles disposa ara mateix d’un nombrós parc de pisos, patis aptes per construir-hi i plans parcials detallats per a futures expansions urbanístiques. A més, Almacelles es consolida com una de les poblacions més pròximes amb més i millors serveis de cara a poder donar sortida a les necessitats dels treballadors i nouvinguts que puguessin establir-se en aquesta població, un cop es posi en funcionament aquesta gran inversió industrial i logística a les portes d’Almacelles.

Aquesta gran inversió ha estat declarada d'Interès Autonòmic i d'Interès General d'Aragó el proppassat dia 15 de setembre pel Consell de Govern aragonès, el que permetrà reduir els terminis administratius a la meitat. La promotora d'aquest projecte és l'empresa Ponentia Logistics, que preveu invertir 350 milions d'euros en la construcció d'aquesta àrea logística intermodal i crear 2.000 llocs de treball directes quan la plataforma logística arribi al seu total ocupació.

El projecte empresarial que pretén desenvolupar Ponentia Logistics a la zona de la Melusa, -en les proximitats d’una estació de Renfe ja existent- consisteix en la implantació d'una zona industrial i logística associada a una intermodal ferroviària amb dedicació prioritària a la indústria agroalimentària. L'objectiu principal de la futura plataforma logística, que tindrà una superfície de 1.231.453 m², és el transport de productes d'origen agrícola i carni frescos, dels quals la comarca de la Llitera i gran part de les comarques lleidatanes veïnes en són grans productores.

Segons la planificació presentada per l'empresa, el primer any s'invertiran aproximadament 120 milions d'euros, destinant 70 milions d'euros a la implantació de la terminal i a la urbanització, i els 50 milions d'euros restants a la construcció de cinc naus de 20.000 m². La resta de la inversió, fins a completar el total de 350 milions d'euros, anirà destinat a la construcció de les naus fins a ultimar la plataforma logística, que es projecta com una instal·lació autosuficient, impulsada per energies renovables, fonamentalment fotovoltaica.
Infolleida