Almacelles es prepara pel 23è Aplec de la Sardana

31/05/2019

Aquest proper dissabte 1 de juny, Almacelles esdevindrà la plaça forta del sardanisme a nivell de les Terres de Lleida, amb la celebració de la 23a. edició de l’Aplec de la Sardana i la 24a. Trobada Sardanista d’Adults del programa d’ensenyament sardanístic Saltem i Ballem. A més, a més, també coincidirà en la mateixa jornada la celebració del Pubillatge del Segrià per al 2019-2020.

Els actes començaran a les 5 de la tarda a la Rambla de la Generalitat, prop del monument dedicat a la Sardana, on s’iniciarà l’Aplec pròpiament dit amb l’inici de les ballades de tarda. Seguidament, des de la plaça de la Vila, hi haurà el seguici de pubilles i hereus de la comarca, acompanyats de les autoritats i del grup de batucaires Batzak que els acompanyaran fins a la Rambla de la Generalitat per unir-se amb els sardanistes.

A les sis de la tarda hi haurà una trobada d’un centenar d’adults del programa Saltem i Ballem, que faran una demostració del seu aprenentatge amb la ballada de tres peces. Finalment hi haurà el repartiment d’obsequis a les colles participants.

A les vuit del vespre tindrà lloc al proper Parc d’Europa l’acte de proclamació del Pubillatge del Segrià 2019-2020, en el qual es determinarà quina és la pubilla i l’hereu del Segrià, així com les Dames i Cabalers acompanyants.

Per cloure la jornada tindrà lloc a la Sala Polivalent un Sopar de Germanor, després del qual es continuarà a la mateixa sala amb una darrera ballada de nit, i la interpretació d’una vintena de peces. Les cobles encarregades de les diferents actuacions aniran a càrrec de la Jovenívola d’Agramunt i de la Punt.Cat Cobla.

 

InfoLleida