Alcarràs acull aquesta Festa Major d’Estiu el primer espectacle de llums i música amb drons fet a Lleida

24/08/2021

Alcarràs, dins de la seva Festa Major d’Estiu d’enguany, acull el primer espectacle de llums i música fet amb drons de tota la demarcació de Lleida. L’espectacle programat porta per títol Àtom, és un relat sobre la creació de la matèria, combina art i tecnologia i dibuixarà al cel d’Alcarràs figures de prop de 100 metres d’altura com ara una seqüència d’ADN, estels i altres imatges. De tot plegat, es podrà gaudir aquest 25 d’agost a la Plataforma 150 en dues sessions que tindran lloc a les 23.00 i les 23.45h.

La proposta, expliquen des de Flock Drone Art, la firma responsable, és“respectuosa amb el medi ambient, atès que no genera residus” i “recupera la màgia de la pirotècnia actualitzada amb les noves tecnologies”. Igualment, destaquen “és també una bona alternativa per oferir esdeveniments amb seguretat davant la crisi de la Covid-19 perquè els espectacles es poden veure des de molts punts i són perfectament visibles a molts metres de distància, garantint la distància de seguretat entre els espectadors”, Per la seva part, Gerard Companys, regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Alcarràs, explica que la proposta ha estat triada “per la seva originalitat i perquè la nostra vocació és combinar propostes tradicionals i innovadores. Per tot plegat, convido tothom a gaudir-ne d’un espectacle que no deixarà ningú indiferent”, explica Gerard Companys, regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Alcarràs.

Tot a punt

Enguany, tot i les particulars circumstàncies, la Festa Major d’Estiu arriba a Alcarràs amb un complet programa dins del qual, juntament amb l’espectacle de Flock Drone Art, no faltaran clàssics com ara els concursos de pintura ràpida i dibuix, les sardanes, el teatre o, pels amants de la música, els concerts d’orquestres de reconegut prestigi com ara Nova Etapa i Pensylvania i grups i solistes catalans de prestigi contrastat com ara Pepet i Marieta –autors de l’himne de la Festa Major Alcarràs on vas??-, Doctor Prats, Roba Estesa o Joan Rovira. El teatre, igualment, serà protagonista i, enguany, presenta com a actes principals l’actuació del televisiu Quim Masferrer, que arribarà a la nostra vila el divendres 27 amb el seu espectacle Bona Gent, l’obra Forever Young, del grup local Baobap Teatre o l’espectacle per a públic familiar Puck i la seva Troupe del dijous 26. La proclamació de pubilles i hereus i el pregó de la Festa Major està programada per aquest dimecres 25 a les 20.30 h en la plaça del Mercat.

 

Així, precisament aquesta proclamació de les pubilles i els hereus aquest dimecres 25 donarà, juntament amb la lectura del pregó d'inici de les festes, el tret de sortida a una Festa Major d’Estiu especial la qual arriba després de la suspensió l’any passat de tots els actes a conseqüència de la pandèmia. Enguany; tal com obliga la situació, totes les activitats es desenvoluparan dins d’un marc de plena seguretat sanitària i, a les principals, es regularà l’accés amb un sistema de reserva prèvia per evitar qualsevol risc, garantir que en tot moment es mantinguin les distàncies de seguretat i que la Festa Major, molt esperada a conseqüència de les situacions viscudes a la vila els darrers mesos, es desenvolupi amb plenes garanties.

 

“Demano a tothom comprensió i, per avançat, agraeixo el compromís dels alcarrassins i alcarrassines, que ens ajuden a gaudir d’una Festa Major d’Estiu amb totes les garanties sanitàries i amb actes per tots els públics, encara que hi ha altres com les cassoles, la rua d’aigua, el tobogà urbà o les penyes dels quals no podrem gaudir, però s’ha aconseguit molt en la lluita contra el virus i hem de gaudir del que tenim amb orgull, confiança i intensitat Igualment, he de donar les gràcies a la Comissió de Festes, que ha fet una tasca excel·lent com cada any. Ara arriba el moment de fer un parèntesi i gaudir del poble, la companyia de les persones a qui estimem i d’un programa dissenyat per fer gaudir a tothom de manera segura. Ningú no ha de tenir por de participar a allò que li vingui de gust, nosaltres ens encarreguem de garantir la seguretat de tothom”, explica el regidor de Festes, Gerard Companys.

Infolleida