'Aitona en verd', una nova proposta turística vinculada a l'arbre fruiter

11/04/2019

Donarà continuïtat al projecte 'Aitona en flor'

L'Ajuntament d’Aitona ha presentat el projecte “Aitona en verd”, una nova campanya de promoció turística vinculada a l’arbre fruiter que oferirà, a partir d’aquest mes d’abril i fins al setembre, un nou catàleg de rutes guiades i visites pels camps, per l’entorn natural i pel patrimoni del municipi.

La campanya “Aitona en verd” donarà continuïtat al projecte “Aitona en flor” –finalitzat el passat de març amb un nou rècord de participació- i enllaçarà amb la iniciativa “Aitona en fruita”, que veurà la llum durant els mesos d’estiu. En aquest sentit, Rosa Pujol avança que “el nostre objectiu és ampliar l’experiència i acostar a tots els veïns i als visitants les diferents etapes del cicle de l’arbre fruiter de la mà dels nostres pagesos, els veritables artífexs de tot el projecte de Fruiturisme i motor del creixement social i econòmic de la vila”.

El tret de sortida a “Aitona en verd” ja es donarà aquesta mateixa Setmana Santa; amb un punt d’informació a la plaça del Pavelló d’Esports i amb visites guiades als camps de color verd des del dilluns 15 fins al diumenge 21 d’abril.

Amb el mar rosa encara ben viu al record i amb l’arribada de la primavera i del bon temps, des de fa setmanes el color verd ja inunda els camps aitonencs; on la fulla verdosa dels presseguers ja n’és la gran protagonista. Els paisatges d’Aitona, doncs, són canviants i efímers i ofereixen un espectacle natural únic a Catalunya, gràcies al conreu del presseguer. A la primavera, les flors tenyeixen de rosa els paisatges; a l’estiu, amb el verd intens de les fulles arriba la collita del fruit; i a la tardor, el paisatge es daura durant la caiguda de la fulla.

Per tot plegat, de la mà de la campanya #AitonaenVerd s’impulsaran fins al mes de setembre noves visites guiades pels camps de presseguers amb fulla i rutes a peu, en bicicleta i en globus aerostàtic que permetran als visitants, de la mà dels pagesos, apropar-se a l’essència més íntima del conreu del presseguer i descobrir els encants de l’entorn natural i patrimonial privilegiat del municipi. Així, entre les propostes del mar verd destaquen la Ruta de l’arbre fruiter, la Ruta de Serra Brisa i la Ruta de la fulla verda del presseguer.

Mentrestant, aquells qui s’acostin a Aitona també podran submergir-se en un mar d’història a través de visites guiades al nucli antic, visites a Sant Joan de Carratalà, visites al Monestir d’Aviganya i visites al poblat de Genó; o conèixer el mar blau del Baix Segre amb activitats com les visites al Pantà d’Utxesa o a l’aiguabarreig Segre-Cinca que apropen la biodiversitat i els paisatges fluvials del riu Segre i el pantà d’Utxesa. A la cita, a més, tampoc hi faltarà la vessant gastronòmica; amb el projecte “TastAitona”, que oferirà als visitants tasts de productes locals i de proximitat.
InfoLleida