Aitona comptarà amb un centre d’interpretació per a la promoció del projecte del Fruiturisme

27/09/2019

Els municipis d’Aitona, Seròs i Soses s’uniran en la propera edició de la campanya de la flor per a donar a conèixer conjuntament els paisatges florits del Baix Segre

La comissió d’Urbanisme de Lleida ha ratificat recentment el projecte de construcció a Aitona d’un futur centre d’interpretació dedicat a la promoció del Fruiturisme. L’equipament, impulsat per un particular, s’ubicaria al mirador de Montfiu i tindria com a eix principal l’estudi, la gestió i la difusió de tots els aspectes vinculats al turisme de la flor i de la fruita al municipi i al conjunt del Baix Segre.

A més, el centre també naixeria amb el propòsit d’esdevenir un punt de trobada i de referència per a tots aquells turistes interessats en gaudir de primera mà del procés de floració dels camps i/o de la recol·lecció de la fruita durant els mesos de primavera i estiu.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, defensa que “comptar, per primer cop a la vila, amb un equipament com aquest ens permetrà atraure a nous visitants i seguir reconeixent aquest patrimoni cultural únic que és la flor i la fruita dels nostres camps i seguir posant-lo al servei del desenvolupament i de la dinamització cultural d’Aitona i de tota la comarca”.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Aitona també ha emplaçat als consistoris de Seròs i Soses a unir esforços en la pròxima campanya de la flor per tal de promocionar conjuntament els paisatges florits del Baix Segre. Una col·laboració que, segons l’edil aitonenca, “s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de seguir cercant i teixint noves sinèrgies al nostre territori que ens permetin enfortir i nodrir el projecte de Fruiturisme”.

Infolleida