Ressignació entre els passatgers que han de fer el transbordament dels regionals de Lleida a les Borges en autobús

22/08/2017

Des del 17 d’agost, i fins el 3 de setembre Adif ha establert un servei alternatiu per carretera entre les Borges Blanques i Lleida per als trens de les línies que uneix Lleida i Barcelona. Això cada dia, menys els caps de setmana. Un transbord que els passatgers han de fer per les tasques de reposició de les instal·lacions a Puigverd arran d’una explosió el 14 d’agost. El trajectes s‘allarguen. Els passatgers accepten la mesura amb resignació però diuen que els falta informació.

 

Dos autocars aparcats fora de l’estació esperaven a la seixantena de passatgers que han arribat a les Borges blanques amb el regional procedent de Barcelona estació de França per valls i en direcció a Lleida i que ha arribat amb un quart d’hora de retard. Això és així des del passat 17 d’agost i continuarà fins a 3 de setembre després d’una incidència, una explosió en el tram de via de Puigverd de Lleida que ha a obligat a tallar el trajecte per dur a terme les obres de millorar necessàries, Dos autocars, un directe a Lleida ciutat, l’altre per fer les parades programades 

I entre els passatgers hi havia de tot, sobretot resignació, coneixedors que tardarien més de les dues hores i 15 minuts que Renfe promet en el seu horari. Alguns coneixien la incidència altres han estat informats dos minuts abans d’arribar a les Borges blanques

Aquesta mesura ve motivada per les operacions que estan portant a terme tècnics d'Adif per a la reposició de les instal•lacions ferroviàries a Puigverd i Juneda que es van veure afectades pels incendis del 14 d’agost que van inutilitzar els sistemes de gestió de trànsit, comunicacions, senyalització i instal•lacions de seguretat en aquests dos punts. 

La limitació afectat a les dues direccions. De manera especial, en el cas de les sortides des de l’estació de Lleida, en aquest cas el bus avança una hora l’horari de sortida que tenia prevista el tren. Això es fa per poder garantir l’enllaç del servei de bus amb la sortida dels trens des de Les Borges Blanques i mantenir el seu horari habitual. Allí els espera el mateix tren, aquest cop per fer el mateix trajecte a l’inrevés i recollir a les Borges els passatgers provinents de l’estació de Lleida Pirineus.

Marta Grau (Lleida TV)