La UdL i Almatret treballen en un projecte per l'estalvi energètic

26/10/2017

El projecte HYBUILD permetrà el desenvolupament de dos sistemes innovadors híbrids d’emmagatzematge d’energia elèctrica i tèrmica

El Centre de Recerca d’Energia Aplicada de la Universitat de Lleida i l’Ajuntament d’Almatret participen en el projecte europeu HYBUILD, que permetrà el desenvolupament de dos sistemes innovadors híbrids d’emmagatzematge d’energia elèctrica i tèrmica, tant per edificis autònoms  com per a edificis connectats a xarxes de calefacció per barris.

En el consorci hi participen 21 socis de 9 països europeus i Almatret será l’única localitat de l’estat espanyol on s’hi faran proves.

La idea és fer servir l’energia solar per assolir un estalvi energètic d’entre el 20 i el 40% tant en el clima mediterrani com en el continental.

L’antiga escola i el cap d’Almatret conformen un dels tres punts de demostració del projecte. S’hi preveu la construcció d’un parc solar per climatitzar un alberg amb 50 places i un centre d'interpretació de les energies.

El projecte, que tot just acaba de començar, està coordinat per l'empresa espanyola COMSA, i compta amb un pressupost proper als 6 milions d'euros.

Joan Llompart