Almatret obrirà una ruta turística pels vestigis de la Guerra Civil

14/02/2018

El municipi du a terme un projecte de recuperació de la memòria històrica on s'inclou també un estudi que explica el paper clau de la vila en la Batalla de l'Ebre

Línies de trinxeres, polvorins i nius de metralladores, són alguns dels vestigis que conserva Almatret del pas de la Guerra Civil pel poble.

De fet, es tracta de l’únic municipi de la província de Lleida que es va veure plenament involucrat en la Batalla de l’Ebre, que va tenir lloc entre el juliol i el novembre de l’any 1938.

La posició fortificada del Cingle de la Pena, construïda per la conselleria de defensa de la Generalitat entre finals del 36 i principis del 37 davant d’una possible incursió de les tropes franquistes serà a partir d’ara un atractiu turístic més del municipi d’Almatret, que senyalitzarà la ruta per fer-la accessible a tothom.

Tot plegat, forma part d’un projecte per la recuperació de la memòria històrica. Dins del projecte en destaca un estudi sobre la Guerra Civil a Almatret del periodista Andreu Caralt, on es detalla el paper que va jugar el municipi a la batalla de l’Ebre, recollint els noms propis dels almatretans i almatretanes que en van ser testimonis.

A més a més, la localitat es troba en procés d’adhesió a la Xarxa d’Espais per la Memòria, per tal d’esdevenir un punt referent en matèria de turisme de memòria.

Joan Llompart