Vuit muncipis del Segrià impulsen un dels projectes triats per la Generalitat per optar als fons europeus de recuperació

08/02/2021

Formen part del grup Biolab Baix Segre i treballen en la valorització de les dejeccions ramaderes.

Un dels 27 projectes emblemàtics que la Generalitat defensarà per optar als fons de recuperació europeus anomenats Next Generation EU s'ha gestat i impulsat directament des dels municipis que conformen el projecte Biolab Baix Segre.
Les dejeccions ramaderes i altres subproductes agroalimentaris, així com el seu tractament i gestió suposen un problema en l'actualitat al nostre territori.
Des del projecte Biolab Baix Segre, i concretament a través del pla estratègic Biovalor que actualment està executant l'empresa Akis International, es pretén valoritzar aquests elements amb l'objectiu de deixar-los de considerar un residu i passin a tractar-se com una matèria primera per a l'elaboració de productes de major valor afegit vinculats a una Bioeconomia Circular Sostenible (bioproductes, biomaterials, biofertilitzants, etc).
Els municipis que han apostat per aquest futur sostenible del territori i que suposarà la creació de nous llocs de treball més especialitzats al voltant de la bioeconomia són:
- Albatàrrec.
- Alcarràs.
- Almenar.
- Montoliu de Lleida.
- Seròs.
- Soses.
- Sudanell.
- Torres de Segre.
Infolleida