Tot a punt per a la 12a edició de la Cursa de la Barca

23/10/2019

Se celebrarà el 27 d'octubre i comptarà també amb curses infantils

Vilanova de la Barca acull aquest diumenge la dotzena edició de la Cursa de la Barca. Memorial Ramon Blanch, que es realitzarà en les distàncies de 5 i 10 quilòmetres. Aquest dimecres s'ha fet la presentació del certamen a la Diputació de Lleida amb la presència de l'alcalde del Municipi, Josep Ramon Solsona; el regidor, Isidre Piulats; el director de la cursa, Fede Díez; i el diputat Paco Cerdà.

La cursa se celebrarà en un tipus de terreny en el qual predominen els camins de terra amb un 85% del total i només un 15% per asfalt. Es tracta d'un recorregut en què els inscrits a la part llarga faran dues voltes i en el que es trobaran el tram més difícil als quilòmetres 4 i 9 amb una pujada de 450 metres que es fa de manera progressiva, sent l'últim tram el més complicat. Tal com ha explicat el responsable de la competició, Fede Díez, la resta del recorregut és planer i permet als participants recuperar molt bé.

El Memorial és una prova puntuable per la "Lliga de Ponent", i s'espera una participació d'uns 250 atletes, sense comptar els qui realitzaran les curses infantils, que es preveu siguin uns 150. Aquestes es faran una vegada hagin acabat les curses oficials i no tindran caire competitiu.

El certamen, que compta amb la presència de prop de 150 voluntaris i voluntàries, recorda la figura de Ramon Blanch; una persona molt lligada al món de l'esport a Vilanova de la Barca i que va ser molt actiu en l'organització d'activitats al municipi.

InfoLleida