Torres de Segre celebra la 1a Fira del Col·leccionisme

04/11/2023

Se celebra durant tot el cap de setmana al pavelló poliesportiu del municipi i els diners recaptats amb les entrades seran un donatiu de 3 € per a l’Associació Neuroblastoma per Leire

Torres de Segre acull durant tot el cap de setmana al pavelló poliesportiu, la 1a Fira del Col·leccionisme del municipi. Es tracta d’una mostra destinada als amants del Playmòbil que conté diorames, tallers infantils i un espai amb paradetes.
La diputada d’igualtat, Sandra Marco, que ha assistit aquest matí a l’acte d’inauguració de la mostra, ha explicat que els Playmobil, que en origen eren només una joguina infantil, s'han convertit amb el temps en una afició que mou milers de persones atretes pel valor del col·leccionisme, “ja que existeixen pràcticament de sempre activitats relacionades amb Playmobils i podem trobar fires i concentracions de Playmobils pràcticament cada cap de setmana arreu”. Per aquesta raó, afirma la diputada, que mostres com la d’avui es converteixen en una activitat social que combina l'aspecte lúdic amb altres valors, “com combina en aquest cas la Primera Fira de Torres de Segre, la solidaritat amb la investigació científica”.
A l’acte d’inauguració també hi ha assistit l’alcalde del municipi, Àxel Curcó; la presidenta de l’Associació Playchic, Sílvia Caravaca; el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; el subdelegat del Govern d’Espanya a Lleida, Jose Crespin, el director dels SSTT d’Empresa i Treball, Vidal Vidal; la presidenta de l’Associació Neuroblastoma por Leire, Sílvia Barrieras i regidors de Torres de Segre.
La mostra, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Torres de Segre i l’entitat Playchic de Lleida, donarà 3€ per entrada per a l’Associació Neuroblastoma per Leire, una entitat que té com a finalitat destinar els diners a la investigació del neuroblastoma, un tipus de càncer infantil, vehiculat a través de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebrón de Barcelona.
Aquesta és la quarta fira que se celebra a les comarques de Lleida d’aquest àmbit. Anteriorment, s’havien fet al barri de Balàfia a Artesa de Lleida i a Torre-serona. L’organització espera uns 2000 visitants durant tot el cap de setmana.
Infolleida